Atletii oradeni se fac ramarcati la Oradea City Running Day

0
Posted September 17, 2017 by Lucian Popa in Atletism

003Pe o ploaie rece şi deasă, duminică 17 septembrie s-a desfăşurat ediţia a VII-a a semimaratonului internaţional Oradea City Running Day, care a adunat în acest an concurenţi din şapte ţări. La ediţia din acest an au luat startul aproximativ 800 sportivi amatori, cu tot cu copiii.
La ora 10 s-a dat startul pentru toate probele de concurs, adică: 21 km individual Hervis Sports, 21 km ştafeta firmelor, 10,5 km individual, 5 km crosul EUROPLAST România.
Oradea City Running Day este organizat de Clubul Sportiv XTerra Sport Bihor având ca partener Primăria Municipiului Oradea, precum şi o serie de sponsori.

Proba de 5 km individual masculină a fost câştigată de Diaconu Nicu Ştefan de la CSM Vulcan, urmat de Cristian Tăut, fost la CN Mihai Eminescu, actualmente student la Cluj-Napoca şi Daniel Copil de la CN Mihai Eminescu, antrenor Florin Indrie.

Aceeaşi probă dar la feminin a fost adjudecată de Bereş Ileana, o sportovă veterană care încă arată o formă fizică de invidiat, locul secund fiind ocupat de Alexandra Bărcui, legitimată la LPS Bihorul Oradea, antrenori Robert Olah şi Florina Fărcuţ. Pe locul al treilea s-a situat Anca Iuga din Turnu Severin.

008Un alt orădean, Călin Laza legitimat la CSM Oradea a trecut primul linia de sosire la 10 km, urmat de Scurtu Gabriel din Severin.

De asemenea la feminin de departe cea mai bună sportivă a fost Paula Todoran, multiplă campioană naţională şi fostă campioană europeană, legitimată al CSM Zalău.

În fine, cursa de semimaraton, 21 kilometri a fost câştigată în cele din urmă tot de un sportiv orădean, Eduard Hercuţ, de la CN Mihai Eminescu, un talent înnăscut. De menţionat faptul că la ediţia din acest an nu au fost prezenţi niciun atlet sau atletă de culoare, care să se lupte pentru podium.

Felicitări pentru cei doi viceprimari ai muncipiului Oradea, Florin Birta şi Mircea Mălan care au luat şi totodată terminat cursa de 5 km, în semn de respect faţă de sport şi semenii cu care au concurat.

Din păcate, ăntrecerea avut şi un incident major, un concurent şi-a depăşit cu mult limitele, imediat după ce a trecut linia de sosire, prăbuşindu-se şi primind minute bune îngrijiri medicale. Starea lui nu s-a îmbunătăţit deloc,  în timpul unor analize făcute la faţa locului, el fiind transportat de urgenţă la spital, conştient dar foarte, foarte instabil.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)