Cristian Achim: ” Eu i-am cerut cu totul altceva lui Trotter”

0
Posted September 28, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat manșei a 2-a a confruntării cu Balkan Botevgrad, din primul tur al FIBA Europe Cup 2017/18. Roș-albaștrii au învins cu 85-70, dar au ratat calificarea în faza următoare.

“În pofida absenței lui Martin Zeno în cel de-al 2-lea meci și a faptului că Arturas Valeika s-a alăturat programului echipei cu doar două zile înaintea celui de-al 2-lea meci, fără să joace în primul și fără să se antreneze de la turneul de la Timișoara, sunt de părere că cea mai mare problemă a noastră a fost faptul că am fost nevoiți să mutăm mai mulți jucători pe alte poziții decât cele naturale.

Regret foarte mult ratarea calificării, dar sunt extrem de mândru pentru băieții mei. Au arătat caracter și au demonstrat că nu se dau la o parte oricât de dificilă s-ar anunța misiunea. Am fost foarte aproape să anulăm deficitul din prima manșă, dar până la urmă ceva ne-a lipsit.

Am avut probleme cu blocajul defensiv în ambele meciuri. De asemenea, am ratat foarte multe aruncări deschise cu oameni care de obicei nu ratează din astfel de poziții. Partea pozitivă e că nu toți adversarii sunt atât de atletici și că ne-am creat situații clare de a marca. Eu refuz să cred că Mandache și Pasalic vor mai avea un meci în care să termine cu 0/9 la aruncările de trei puncte având aceste situații de aruncare.”

Referitor la finalul meciului, întrebat dacă a cerut fault la plus 16 puncte pe tabela de marcaj, antrenorul Achim a spus:

“Deși nu mai aveam timeout, am cerut fault. Înaintea faultului a fost o situație care putea să fie sancționtă de arbitri, dar nu voi comenta despre acest lucru. E posibil ca în aceste condiții faultul să fi venit puțin mai târziu. Pe de altă parte, adversarul a ratat o aruncare liberă, adică s-a întâmplat exact ceea ce ne-am dorit de la această situație și am avut 11 secunde pentru o ultimă acțiune.

Eu i-am cerut cu totul altceva lui Trotter de la această fază. Cu siguranță nu i-am cerut să paseze și cu atât mai puțin în acest fel. În schimb, vreau să remarc prestația lui pe parcursul întregului meci. Ne-a fost de mare ajutor în apărare, a terminat cu 11 puncte și 9 pase decisive, fără să piardă o dată posesia mingii. Ne-a ajutat foarte mult în ambele faze ale jocului.”

În ceea ce privește situația lui Matin Zeno, antrenorul Achim a precizat:

“Martin Zeno este accidentat. E vorba despre o problemă la genunchi, accidentare suferită pe finalul meciului din Bulgaria.S-au făcut investigații cu privire la condiția sa actuală Din păcate el va lipsi o perioadă îndelungată, cel puțin două luni.”

Referitor la situația lui Pedja Stamenkovic, a cărui înțelegere a fost valabilă până la încheierea preliminariilor FIBA Europe Cup, antrenorul CSM-ului a declarat:

“Nu am luat o hotărâre definitivă în ceea ce îl privește. Va trebui să discutăm cu el și cu conducerea clubului. Va trebui să ținem cont și să punem în balanță toate lucrurile ce țin de el.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)