E nevoie de o uniate de grup la meciurile oficiale

0
Posted September 17, 2017 by Lucian Popa in Baschet

003Sâmbătă 16 septembrie, CSM U Oradea a disputat ultimul meci amical înainte de startul oficial al sezonului 2017-2018. A fost o cursă de urmărire pe toată durata partidei în disputa cu cei de la KB Kosice. la finele jocului, cu puţin noroc, Martin Zeno aducând coşul victorie, gazdele s-au impus cu scorul de 65-64. Oaspeţii au început perfect meciul, reuşind în mai puţin de şapte minute să înscrie gazdelor nu mai puţin de 20 puncte. Cristian achim a fost nevoit să solicite timp de odihnă. Din păcate, încă gruparea roş-albastră suferă în apărare. probabil că antrenamentele intense şi lipsa colaborării între jucători duce la o prestaţie modestă.

Dar nici procentajele în atac nu au fost cele aşteptate.

A revenit în echipa bihoreană şi Andrei Mandache, după un Eurobasket 2017 aproape perfect pentru el. Încă nu este jucătorul determinant, dar nu e nicio problemă, va reveni încet, încet la forma aşteptată. Partea a doua s-a desfăşurat în mare parte în aceleaşi condiţii, Oradea a redicat un pic nivelul în apărare, dar la oamenii mari au siferit.

Milosevic a încasat mult prea repede patru faulturi iar duce aceea a jucat cu frica de a nu fi eliminat. Unitatea de grup şi dorinţa de a reveni pe final au făcut ca orădenii să forţeze şi să credă în victorie. Un plus la capitolul mentalitate iar acest aspect s-a văzut atunci când susţinut de publicul local, i-au înpis spre victorie. Una peste alta, Oradea este în creştere şi ar putea fi din nou acolo în frnte în LNBM. Problema e că jocul eliminatoriu cu Balkan Botevgrad din primur tur al FIBA Europa League, este deja miercuri iar încă sunt multe de pus la punct. Acum trebuie să strângă rândurile pentru că au nevoie de un rezultat pozitiv, pentru a nu rata de la început unul dintre primele obiective.

Martin Zeno și Goran Gajovic au avut câte 14 puncte, Bogdan Țîbîrnă și Goran Gajovic au avut câte 8 puncte, ceilalți cinci jucători folosiți reușind să puncteze pentru CSM. În replică, Rahmon Fletcher a totalizat 15 puncte, 8 recuperări, Svetozar Stamenkovic a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări, iar Richard Korner a încheiat cu 12 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)