Goran Dragic se rerage din nationala dupa triumful european

0
Posted September 19, 2017 by Lucian Popa in Baschet

dragicCampion european cu Slovenia duminică, baschetbalistul Goran Dragic (foto în acţiune, 31 ani) a confirmat că finala cu Serbia (în care a marcat 35 puncte) a fost ultimul său meci cu selecționata țării sale.
Dragic prevenise deja că acest turneu va fi ultima sa competiție internațională. Însă superbul parcurs al Sloveniei l-a incitat, până înainte de finală, să revină asupra deciziei (”Dacă Igor Kokoskov — selecționerul sloven — rămâne, atunci rămân și eu”, declara el). Marți, însă, conducătorul de joc al echipei Miami Heat a anunțat că nu va reveni asupra deciziei și se va retrage din echipa națională.

”Am realizat ceea ce mi-am dorit și cred că trebuie să știi când să zici stop în cel mai bun moment”, a explicat el într-o conferință de presă, după primirea triumfală făcută echipei la Ljubljana de peste 20.000 de persoane. Potrivit canalului Pro Plus, finala Campionatului European de baschet dintre Slovenia și Serbia a fost cel mai urmărit eveniment sportiv din istoria țării.

Dragic a pus astfel capăt carierei sale internaționale cu o performanță de 35 de puncte (dintre care 26 în prima jumătate a meciului), cu un prim titlu european, cu un loc în echipa-tip a turneului și cu un trofeu de MVP. Baschetbalistul sloven se va întoarce joi la Miami, unde va începe antrenamentul cu echipa sa Miami Heat, NBA urmând să se reia în mai puțin de o lună


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)