Luceferii au zilele numarate la Oradea. Se muta la Petrosani

0
Posted September 11, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

luceViitorul clubului Luceafărul Oradea în judeţul Bihor este incert. Asta putem considera dacă privim punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 12 septembrie, a Consiliului Local Petroşani.

Mâine, consilierii locali petroşăneni vor vota proiectul iniţiat de primarul Florin Tiberiu Iacob – Ridzi prin care echipa din Liga 2 va fi primită să îşi joace meciurile oficiale din campionat pe stadionul din Petroşani.

Preşedintele clubului Luceafărul, Lucia Vladimirescu, nu ştie de ce la Petroşani se supune la vot un astfel de proiect şi trasmite că echipa va continua să joace la Oradea.

Nu este nicio coincidenţă în faptul că în oraşul Petroşani se supune la vot proiectul prin care Luceafărul Oradea ar putea fi acceptată să îşi desfăşoare meciurile de pe teren propriu pe stadionul Jiu. Tot pe această arenă îşi dispută, în acest moment, meciurile din Liga 3 şi echipa ACS Şirineasa, preluată în vară de Nicolae Sarcină, prin apropiaţii săi, şi mutată din judeţul Vâlcea în Hunedoara, la Petroşani. Omul de afaceri gorjean despre care se crede că s-ar afla şi în spatele noilor conducători ai clubului Luceafărul ar vrea astfel să-şi aducă mai aproape de casă noua echipă, iar buna relaţie cu autorităţile locale din oraşul din Valea Jiului îl determină să ia această decizie.

În şedinţa din 12 septembrie 2017 a Consiliului Local Petroşani, care începe la ora 15:00, la punctul 6 pe ordinea de zi este specificat: ”Proiect de hotărâre privind acordul de principiu în vederea desfăşurării activităţilor sportive (disputarea meciurilor oficiale) de către C.S. Luceafărul Oradea în incinta Complexului Sportiv Municipal Jiul Petroşani. Iniţiator: Primarul Municipiului Petroşani, Florin Tiberiu Iacob – Ridzi”, scrie pe site-ul primăriei Petroşani.
Noii conducători ai clubului Luceafărul promiteau fondatorilor echipei, fraţilor Ghilea, în momentul în care au preluat gruparea din Liga 2, că o vor menţine în judeţul Bihor.

Dacă proiectul va fi aprobat, iar Luceafărul Oradea îşi va desfăşura meciurile de pe teren propriu la Petroşani, pe stadionul Jiu, atunci cealaltă echipă a lui Sarcină, ACS Şirineasa, ar putea fi mutată în alt oraş din Valea Jiului, existând discuţii în acest sens. Pe arena din Petroşani îşi dispută în acest moment jocurile atât echipa locală, CSM Jiul Petroşani, în Liga 4, cât şi Şirineasa, în Liga 3. Mutarea Luceafărului acolo ar duce automat la redirecţionarea echipei din Liga 3 în altă parte, deoarece stadionul nu poate fi gazdă a trei echipe.

Preşedintele Luceafărului: ”Nu ştiu de ce votează ei. Deocamdată vom juca la Oradea”

Pentru a afla mai multe despre acest subiect care vizează Luceafărul Oradea, dacă va continua să joace la Oradea, dacă se mută la Petroşani sau va evolua în altă parte pe teren propriu, am contactat-o telefonic pe Lucia Vladimirescu, preşedintele echipei bihorene.

Care sunt planurile dumneavoastră cu echipa în perioada următoare?
Vrem să terminăm bine campionatul ăsta şi să intrăm în Liga 1

Acesta este obiectivul din sezonul acesta?
Ăsta este standardul. Mă rog, în măsura posibilităţilor, având în vedere că avem loc destul de în coadă. Mai e un pic de lucru. (n.r. – după 7 etape desfăşurate din Liga 2, Luceafărul ocupă locul 18 din 20 cu 4 puncte).

Pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a Consiliului Local Petroşani este un proiect prin care consilierii locali votează sau nu dacă vor ca echipa Luceafărul Oradea să joace la Petroşani. Mutaţi echipa la Petroşani?
Nu, deocamdată vom juca la Oradea. Nu ştiu de ce votează ei.

Există, totuşi, această posibilitate?
Nu, pentru că, după cum ştiţi, probabil, noi am achiziţionat şi baza de la Sânmartin, un motiv pentru care, imaginaţi-vă, că nu o luam dacă nu avea intenţia să rămânem acolo.

De ce credeţi că supun proiectul acesta la vot?
Nici măcar nu ştiu că îl supun la vot. Vă daţi seama că nu am de unde să ştiu ce discută consilierii locali de la Petroşani.

Proiestul este pus şi pe site-ul primăriei.
Îmi pare rău, nu m-am uitat. Nu ştiu despre asta nimic. Poate îşi doresc, având în vedere că echipa este în Liga B şi ei au doar în Liga C acolo. Poate îşi doresc să joace acolo, nu ştiu. Dar nu am cunoştinţe despre acest lucru.

Există altcineva în cadrul clubului care ar putea să poarte discuţiile acestea cu autorităţile locale din Petroşani?
Nu. Sau nu, cel puţin nu ştiu eu. Nu cred.

Îmi puteţi confirma că domnul Nicolae Sarcină este finanţatorul clubului?
Nu este finanţatorul clubului. Poate fi un sponsor al clubului, dar nu finanţator. Este o diferenţă între finanţator şi sponsor.

Un club din Liga a 2-a poate supravieţui şi din banii unui sponsor.
Da, mă rog. Nu ştiu dacă poate supravieţui din banii unui sponsor. Depinde cât de mare este sponsorizarea. Sau nu a unui sponsor.

Acum, dacă face o sponsorizare de un milion de euro, echipa poate supravieţui în Liga a 2-a.
Avem mai mulţi sponsori, aşa că…

El se numără printre aceştia?
Da, poate fi şi el un sponsor.

Nu întreb dacă poate fi, ci dacă este?
Nu, am spus că poate fi. Nu este în momentul de faţă.

Dumneavoastră aţi achiziţionat şi baza sportivă de la Sânmartin sau doar aţi închiriat-o?
Da, am achiziţionat-o. Noi, clubul, cu mine în calitate de preşedinte.

8 ani au trecut de la retragerea Jiului din Liga 2 şi de la ultimul meci din acest eşalon disputat la Petroşani

Oraşul Petroşani n-a mai organizat meciuri în campionatul Ligii 2 de 8 ani, de când Jiul Petroşani s-a desfiinţat. În sezonul 2009/2010 al eşalonului secund, Jiul părăsea pe uşa din spate Seria a 2-a, din care promovau la final FCM Târgu Mureş şi U Cluj. În pauza de iarnă, gruparea din Valea Jiului se retrăgea din campionat şi pierdea meciurile din retur la ”masa verde”. Ultimul meci al Jiului în Liga 2 la Petroşani a fost un 3-0 cu FC Baia Mare, desfăşurat pe 5 decembrie 2009.

“Luceafărul Oradea e unde se pune harta în cui. Ce să caut eu de la Târgu Jiu la Luceafărul? Să o ia un om de afaceri de acolo, din Oradea”, spunea, pentru Liga2.ro, pe 29 august 2017, Nicolae Sarcină, afaceristul nerecunoscând nici acum că el este personajul din spatele noilor conducători ai Luceafărului.

“Discuţia cu noii finanţatori a fost dacă le dăm lor sau închidem. Ne-a interesat ca echipa să îşi continue activitatea, să nu se deschidă, iar ei au promis că vor ţine echipa la Oradea, că aici îşi va juca meciuri. Cu asta ne-a convins. Că echipa va rămâne aici, acasă. Am vrut să punem o astfel de clauză, dar nimeni nu ne-a garantat că după ce facem asta echipa nu va pleca. Puteau schimba după aia membrii clubului şi atunci… Noii finanţatori fac ce vor dacă au luat echipa, aduc jucători, antrenori şi pot juca pe unde vor. L-am cedat să meargă mai departe”, a spus, pentru Liga2.ro, pe 30 august 2017, Dumitru Ghilea, fondatorul Luceafărului Oradea şi preşedintele din acel moment al clubului.

Noua conducere a clubului Luceafărului Oradea este compusă din două femei şi un bărbat. În acte, preşedinte este Lucia Vladimirescu, vicepreşedinte e Andrei Romulus Diaconescu, iar secretar este Ana Elena Buzatu. Aceste trei persoane au purtat negocierile de preluare a clubului de la preşedintele Dumitru Ghilea. La discuţiile finale au apărut la întâlnire şi oamenii de fotbal Eugen Pîrvulescu şi Cristian Dulca, acestia doi din postura de cunoştinţe ale adevăratului finanţator al clubului, omul de afaceri Nicolae Sarcină. Cristian Dulca este în acest moment antrenorul echipei Luceafărul.

Pe CCA, meciul nu e programat nici la Oradea, nici la Petroşani şi nici la Sânmartin, ci într-o altă comună din judeţul Bihor

De când Luceafărul Oradea a fost preluată de noul finanţator au trecut două etape. Primul meci l-a jucat la Oradea, cu Chindia (câştigat cu 2-1), pentru că nu a fost timp să-l reprogrameze în altă parte, iar în weekendul trecut a evoluat în deplasare, la Bucureşti, cu Metaloglobus (a pierdut cu 1-0).

Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 8-a, Luceafărul ar trebui să joace pe teren propriu cu Academica Clinceni, însă locul unde se dispută jocul încă este neclar.

Dacă pe site-ul primăriei Petroşani se anunţă proiectul ce prin vot pozitiv duce la primirea echipei pe stadionul Jiul, între timp, pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor s-a publicat stadioanele unde vor avea loc meciurile de la finalul săptămânii din Liga 2. Interesant este că partida dintre Luceafărul Oradea şi Academica Clinceni nu apare că s-au juca nici la Oradea, pe stadionul ”Iuliu Bodola”, nici la Petroşani, pe stadionul Jiu, şi nici la Sânmartin, la baza sportivă Luceafărul Felix, acolo de unde se trage clubul bihorean.

Potrivit cca.ro, jocul se va desfăşura pe stadionul Comunal din Borş / judeţul Bihor, în comuna de la graniţa cu Ungaria. liga2.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)