Sambata, Salonta va fi capitala futnet-ului din tara noastra

0
Posted September 13, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

IMG_3871 (2)Sâmbătă, la sala de Sport Sándor Péter din Salonta, vor avea loc două partide de futnet (tenis cu piciorul), contând pentru etapa a 9-a a campionatului organizat de Asociația Futnet România.

De la ora 11.00, echipa de seniori Tengo va primi replica formației Simex Șimleul Silvaniei. Gazdele sunt lideri în clasamentul general, în timp ce sălăjenii ocupă poziția a patra. De la orele 13.00, juniorii clubului salontan vor da piept cu componenții echipei Futnet Timișoara. Intrarea este liberă. În cel de-al treilea joc al rundei se vor duela echipele clujene, JSF și Victory, într-un veritabil derby local, care are ca miză locul secund. Ultima etapă a sezonului regulat este programat pentru data de 23 septembrie, ambele echipe salontane evoluând în deplasare. Juniorii vor evolua la Cluj-Napoca, în compania JSF, iar seniorii, la Timișoara. Pentru data de 8 octombrie, Asociația Futnet România a programat prima ediției a Cupei României, evenimentul urmând a fi găzduit de municipiul Cluj-Napoca, acolo unde, două săptămâni mai târziu, pe 21 octombrie, va avea loc și play-off-ul campionatului.

În play-off-ul Interligii

Clubul Tengo Salonta a evoluat recent în cadrul unui nou turneu din Interliga de Futnet. Echipa condusă de către Vasile Sorean sr., care a evolaut în formula Alex și Vasile Sorean, Nagy Darius, Denis Purja și Bagosi István (veteranul Georgel Bobiș a lipsit motivat), a încheiat pe locul trei etapa de la Százhalombatta (Ungaria), asigurându-și prezența în play-off. Organizatorii au decis să anuleze etapele de la Revuca (Slovacia) și Lodz (Polonia), astfel salontanii vor avea mai mult timp la dispoziție să pregătească play-off-ul programat la mijlocul lunii octombrie în Slovacia (cel mai probabil la Kosice). Tengo este laureata ultimelor două ediții ale Interligii la care participă echipe din patru țări (Slovacia, Polonia, Ungaria și România).

Prima tabără de futnet

La finalul lunii august, clubul salontan a organizat o tabără de futnet pentru copii pasionați de tenisul cu piciorul. Inițiativa s-a bucurat de un real succes, pe lângă localnici participând și copii de la Cluj-Napoca, din pepiniera clubului JSF. Tehnicianul Vasile Sorean a fost ajutat de către clujeanul Paul Negru, dar și dejucători activi ai echipei naționale a României (Vasile Sorean jr., Alex Sorean, Nagy Darius, Georgel Bobiș).
La tabără s-au înscris 15 copii, aceștia lucrând pe ateliere diferite. Fiecare copil prezent în tabără a primit lecții de futnet, de la simpla preluare până la elemente complexe de tactică. Participanții au trecut, prin rotație, prin toate probele specifice: simplu, dublu și triplu. Premisele au fost mai mult decât încurajatoare, bucuria practicării futnetului fiind cuvântul de ordine în această tabără.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)