O buna repetitie in vederea jocurilor urmatoare

0
Posted October 22, 2017 by Lucian Popa in Baschet

baschetAşa cum era de aşteptat CSM U Oradea a obţinut un succes facil, scor 101-67 (25-18, 31-10, 26-12, 19-27) în faţa celor de la CS Politehnica Iaşi. Întâlnirea a contat pentru etape a III-a a LNBM.

Deşi ne aşteptam ca jucătorii români să primească minute mai multe, ele au fost împărţite de antrenori jucătorilor în funcţie de aportul acestora în partidele mult mai importante ce vor urma.

Debutul partidei a fost unul dominat categoric de organizatori, care pur şi simplu au impus un rimt foarte bun marcând cu lejeritate. A fost o diferenţă imensă, în primele şase minute, dar inexplicabil orădenii au avut o cădere în special în faza de apărare, ieşenii prind curaj reduc din handicap.  Sfertul secund a fost la discreţia roş-albaştrilor, care au maarcat cu lejeritate de sub panoul advers, Milosevic este din nou cel inspirat jucător, depăşindu-şi mai mereu adversarul direct. Aruncările de la mare distanţă fac deliciul publicului, Mandache marcând în stilul caracteristic când de pe o parte câd de pe alta. Apar o serie de schimbări în ambele echipe. Meciul place iar puţinul public prezent la sală trăieşte intens. Orădenii au dublu punctelor adversarului.

După pauză, meciul se desfăşoară în mare parte după aceleaşi caracteristici. Nicolescu, Ionescu sau Stamenkovic bifează minute bune iar Mihai Gavrilă se află la debut. Contrele gazdelor lasă fără replică o echipă care deocamdată nu arată că poate câştiga multe meciuri în Liga Naţională de baschet masculin. Finalul partidei a adus o explozie de bucurie în rândurl suporterilor în momentul în care Oradea a depăşit suta de puncte, un obiectiv frumos, eficient şi care aduce spectacol pe parchet.  Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Milosevic 27 puncte, Trotter 13, Valeika 12 respectiv Liapis 17 puncte. În cadrul rundei următoare, orădenii vor juca în deplasare pe data de 27 octombrie la Târgu Mureş.

“Nu sunt foarte multe de spus despre acest joc. Un meci fără istoric, din fericire în favoarea noastră. Am remarcat câteva lucruri pozitive, pe care le lucrăm la antrenamente și care țin exclusiv de noi, independent de numele, experiența sau valoarea adversarului. Sper ca aceste lucruri să fie sesizabile tot mai mult de la un meci la altul. Am fost într-o dispoziție foarte bună de joc. Adversarul vine după un meci la mijlocul săptămânii și e posibil ca acest lucru să le fi afectat prestația în această partidă.”

Referitor la problemele de efectiv, antrenorului CSM-ului a spus:

“Din păcate pentru noi, nu reușim să ne antrenăm în formulă completă. Pe lângă accidentarea lui Zeno avem în permanență absențe la antrenamente. Nu avem efectivul complet aproape niciodată. Tot timpul se întâmplă câte ceva – vize, accidentări minore, probleme de sănătate. Din acest motiv nu putem să ne pregătim. Am atras atenția în vestiar că este de datoria noastră să avem grijă de viața noastră și să avem grijă de ceea ce stă în puterile noastră să controlăm. Suntem o echipă complet nouă și fără antrenament nu vom progresa.”

Cristian Achim a rostit câteva cuvinte despre mezinul echipei pe care o antrenează:

“Mă bucur pentru Meluț. Acesta a fost debutul lui într-un meci oficial în Liga Națională. El este un copil deosebit, atât din punct de vedere al caracterului, cât și – sper eu – ca viitor jucător. Are câteva calități foarte bune și îi doresc să ajungă un jucător bun. Este un tip foarte serios și mărturisesc că îmi pun speranțe în el. Sper să aibă traseul pe care eu îi doresc să-l aibă.”

Antrenorul Leilor Roșii a vorbit și despre următorul meci:

“Mureș a fost tot timpul o echipă incomodă. Au jucători convocați la echipa națională a Suediei. Adică au străini internaționali. De asemenea, au o sală foarte caldă și care știe să trăiască un meci de baschet. Noi avem același obiectiv, mergem să câștigăm meciul. Asta este ceea ce ne dorim și ne ducem acolo cu dorința de a câștiga. Nu e mai puțin adevărat că și adversarul își dorește același lucru. Desigur, un succes în deplasare ne-ar fi de mare ajutor. Într-un fel ne-ar ajuta să recuperărăm terenul pierdut în prima etapă.” declara Cristian Achim.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)