Cineva are curajul sa spun lucrurilor pe nume

0
Posted October 22, 2017 by Lucian Popa in Tenis

marius-copil-sofiaRomania va juca in Israel un meci decisiv pentru ramanerea in Grupa I a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis, in perioada 27-29 octombrie, insa cel mai bun tenisman roman la simplu al momentului, Marius Copil, aflat pe locul 74 ATP, nu va lua parte la competitie.

Marius Copil (foto) prefera sa participe la turnee care sa-l ajute sa urce in clasamentul mondial, precizand ca “Romania nu l-a ajutat cu nimic in cariera sa”.

“Daca traiam intr-o tara care m-ar fi ajutat total in cariera, atunci da, as da si eu inapoi Romaniei ceea ce ar merita”, a spus Copil, intr-un interviu pentru Telekom Sport.

“Romania nu m-a ajutat cu absolut nimic. Cand eram junior, la 16 ani, tatal meu platea tot doar ca sa pot participa pe tabloul principal, sa nu mai joc in calificari. N-am fost ajutat cu nimic. Totul a fost obtinut pe barba mea si cu ajutorul parintilor mei.

Daca traiam intr-o tara care m-ar fi ajutat total in cariera, atunci da, as da si eu inapoi Romaniei ceea ce ar merita. Mi-as dori sa vad oamenii din tenisul romanesc ca se ocupa mult mai mult de tinerii care vin din spate. Mie mi se pare ca jucatorii tineri nu sunt ajutati cu nimic, nu sunt indrumati bine, chiar nu mi se pare normal”, a declarat Marius Copil, potrivit Telekom Sport.

“Mi-as dori o schimbare, un pic mai mult respect din partea capitanului, din partea Federatiei. Ma inteleg foarte bine cu Andrei (n.r. Andrei Pavel – capitanul nejucator al Romaniei) in afara tenisului, un baiat extraordinar, dar in plan profesional, mi-as dori sa se implice mai mult”, a mai spus Copil.

Pentru Marius Copil este a doua oara consecutiv cand refuza sa joace pentru echipa de Cupa Davis a Romaniei, dupa ce nici in septembrie nu a participat la meciul cu Austria.

Aflat in acest moment pe locul 74 in ierarhia mondiala de simplu (cea mai buna clasare a carierei), Copil are nevoie de puncte pentru a ramane in top 100 ATP si implicit pentru a prinde tabloul principal la marile turnee.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)