Cristian Achim: “Avem cele mai multe schimbari de efectiv”

0
Posted October 28, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate pe terenul lui BC Mureș, în cadrul etapei a 4-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Rezultatul final a fost de 86-60.

“Am considerat acest meci ca fiind unul de importanță foarte mare. Desigur, toate meciurile sunt extrem de importante, e clar acest lucru, însă prin faptul că am pierdut în prima etapă pe teren propriu era important să învingem pe terenul unei echipe importante pentru a ne recăpăta încrederea și moralul.

Ne-am antrenat foarte bine pe parcursul ultimelor săptămâni în pofida permanentelor absențe de la antrenament ale unor jucători. Aceste absențe au fost cauzate de diverse lucruri. Nu ascund faptul că absențele repetate îmi cauzează anumite frustrări.

Ne dorim să câștigăm fiecare meci și vreau să ajungem la ziua în care vom avea efectivul complet la antrenamente. E foarte dificil să te antrenezi cu lipsă de jucători importanți. Vreau să trecem peste problemele organizatorice și cele de sănătate sau accidentări. Pe parcursul ultimelor săptămâni ne-au lipsit la antrenamente Gajovic, Pasalic, Milosevic, Stamenkovic, pe lângă cea permanentă, a lui Zeno.

Am avut un plan foarte bine stabilit și care a funcționat în parametri normali. I-am felicitat pe jucători pentru că au respectat ceea ce am discutat, au pus în aplicare ce am planificat și mă bucur pentru prestația echipei din această seară.

Ne-am dorit să facem risipă de efort, să alergăm mai mult decât adversarul și să punem presiune în permanență pe fundașul echipei gazdă. Apreciez că acest plan ne-a ieșit. Am reușit să păstrăm prospețimea jucătorilor prin schimbări la 4-5-6 minute.

Mă bucur că încep să se vadă rezultatele muncii de la antrenament. În acest sezon avem cele mai multe schimbări în efectivul de jucători și în același timp am avut cel mai puțin timp la dispoziție pentru a ne omogeniza. Asta în condițiile în care, după cu am mai spus, ne lipsesc în permanență jucători la antrenament.

Vreau să remarc, chiar dacă pentru mine nu este o surpriză, faptul că publicul a aplaudat echipa locală în pofida unei astfel de înfrângeri. Întotdeauna publicul de la Tîrgu Mureș a fost unul special, parcă educat pentru a aprecia jocul de baschet și a prețui jucătorii care se află în teren.”

În urma acestui succes, CSM CSU Oradea are 3-1 la general, având o serie activă de trei victorii consecutive.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)