Cursa de Formula 1 de la Interlagos, pe un circuit privat

0
Posted October 26, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi
Interlagos aerial

Interlagos aerial

Privatizarea circuitului Interlagos din orașul Sao Paulo, care găzduiește anual Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, va fi privatizat în primăvara anului viitor, însă acest lucru nu va afecta viitorul acestei curse, una dintre cele mai populare din calendarul “Marelui Circ”, a anunțat primarul Joao Doria, citat de agenția Reuters.

Consiliul municipal din Sao Paulo trebuie să aprobe tranzacția, însă edilul afirmă că aceasta este “practic 100% sigură”, urmând să se concretizeze în luna martie sau aprilie.

“Circuitul Interlagos și Formula 1 sunt un pachet interesant pentru investitori. Există grupuri braziliene și internaționale interesate”, le-a declarat Doria reporterilor, cu ocazia unui eveniment dedicat ediției din acest an Marelui Premiu brazilian, programată pe 12 noiembrie.

“Contractul cu Formula 1 va fi respectat cu strictețe până în 2020. Speranța noastră este că Formula 1 va rămâne aici în 2021, 2022 și pe termen lung. Ideea este de a continua pentru trei sau patru decenii”, a adăugat primarul.

Joao Doria a fost prezent miercuri la circuitul Interlagos pentru a prezenta investiția de aproape 7 milioane de dolari în paddock și pistă, înaintea penultimei etape a sezonului, programată luna viitoare.

Pilotul britanic Lewis Hamilton speră să-și asigure al patrulea său titlu de campion mondial în Formula 1 la sfârșitul acestei săptămâni, cu ocazia Marelui Premiu al Mexicului.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)