Debut de sezon ratat pentru ros-albastrii, intr-un final dramatic

0
Posted October 7, 2017 by Lucian Popa in Baschet

rsz_1002În cadrul rundei inaugurale a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM U Oradea a pierdut surprizător pe propriul teren scor 72-73 meciul cu CSU Sibiu, la finele unui final extrem de tensionat. Fără Martin Zeno accidentat, Oradae a jucat bine primele 35 de minutem, dar în final nu au găsit soluţia salvatoarea, Trootter aruncând cu mâna tremurândă pentru o victorie.

Oradea a început ofensiv partida, Valeika a marcat primul, Cooper l-a imitat imediat. Pasalic a înscris de la semidistanţă, Laser a făcut-o şi el. Se merge cap la cap, pe urmărire Ţibîrnă înscrie. Oradea si Sibiul ajunge la 10 egal, pentru ca dominare bihorenilor  să vină de la linia de libere. Pasalic şi Gajovic înscriu, finalul este imperfect pentru gazde. Pe oaspeţi îi ţine în teren Capers un jucător extrem de eficient de la mare distanţă.

Stamenkovic are şansa desprinderii la linia de libere dar ratează ultima tentativă.

După primele zece minute, gazdele au un minimum avantaj. Capers înscrie primul, timp de odiună solicitat de Cristian Achim. Mandache înscrie, Oradea domină, Milosevic o face şi el, iar Mandache de la distanţă îl obligă pe Dan Fleşeriu să solicite şi el timp de odihnă. 29-23 arata tabela.

Laser continuă să-şi ţină echipa aproape de bihoreni, Trootter ratează din poziţie favorabilă.

Ambele echipe sunt preocupate de ofensivă, dar defensiva lasă de dorit.  Valeika face un gest urât, fiind penalizat cu faut antisportiv, meciul scade în intensitate.

Din nou timp de odihnă solicitat de organizatori, Capers interceptează şi înscrie spectaculos prin sleam-dunk. Sibiul vine la o singură posesie în spatele roş-albaştrilor, iar Pasalic pierde balonul într-un în care era avantajat.

Aşadar la pauza mare, gazdele au doar trei lungimi avans. Pasalix înscrie de la distanţă primul după pauză, Pratt şi Laser reduc din diferenţă. Milosevic angajat sub panoul advers nu are cum rata, iar din nou sibienii in dificultate.

Timp de odihnă solicitat de Dan Fleşeriu, Milosevic este on fire pentru gazde.

Gazdele al opt lungimi în faţă, Mandache la linia de libere nu are cum rata, cea mai mare diferenţă, +10. Cooper acţiune de pivot veritabil, Pratt înscrie şi el. Din nou liber sub panoul bihorean, Pratt din a treia încercare punctează, timp de odihnă al organizatorilor. Pasalic cu o triplă, linişteşte spiritele, Valeika este blocat sub panoul advers. Turnover al galben-albaştrilor, Mandache aruncă repede din faţa şui Cooper şi înscrie. Înainte cu zece minute tabela arăta 56-48.

Laser înscrie de la distanţă, Gajovic pe ur,ărire pune mingea-n coş. Tribunele îşi susţin favoriţii, Stamenkovic faultat din spate. Paliciuc îşi continuă evoluţia modestă, Dragote îl ţine pur şi simplu pe Gajovic. Surprinzător apare o perioadă modestă în joc gazdelor, adversarul profită şi preia conducerea. Capers ajunge la cota 20, Gajovic se duce până-n coş. Riley este descalificat pentru cinci greşeli personale.Pratt se reanşează cu o aruncare de la distanţă, Sibiul este în penlitate.Ţibîrnă ratează, Oradea recuperează, Milosevic cu adversar în faţă înscrie. Trootter pasează senzaţional pentru Gajovic, Oradea forţează şi se desprinde din nou. Timp de odihnă al vulturilor.

67-62 arata tabela. Capers de la libere înscrie, Gajovic de la mare distanţă scutură plasa, turnover al gazdelor. Meciul se încinge, apărarea roş-albaştrilor este la înălţime. Fază confuză, gazdele preiau posesia. Trootter de unu singur finalizează, coş plus liberă supimentară pentru Cooper la celălalt panou. ratează libera, Laser recuperează dar un nou turnover al sibienilor. Laser pierde balonul în duelul cu Mandache, ultimul minut. Trootter aruncă aiurea, oaspeţii preiau posesia. Timp de odihnă pentru CSU Sibiu. Cu puţin peste 50 secunde de joc, tabela arăta 72-68. Triplă în dreptul lui Laser, scorul se strânge. Mandache la linia de libere, ratează prima, şi pe a doua… Pratt este faultat pe recuperare, două libere ambele transformate. 72-73. Mai sunt de jucat trei secunde. Schema este pe pătrunderea lui Trootter care aruncă… mingea se plimbă pe coş şi pur şi simplu se încăpăţâneze să intre. Aşa s-a scris istoria unui meci în care Oradea a gestionat cât se poate de prost un final de meci pe care l-a avut în manî, a avut +10 pe tabelă, dar nu a ltiut profita.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Milosevic 16 puncte, Pasalic 15 şi Mandache de la bihoreni, respectiv Capers 24 şi Laser 16 de la sibieni.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)