Lewis Hamilton triumfator pe ciurcuitul de la Suzuka

0
Posted October 8, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

hamiltonPilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) s-a impus, astăzi, pe circuitul de la Suzuka, în Marele Premiu al Japoniei.

Hamilton a terminat primul cursa niponă, fiind cronometrat după 307,471 km cu timpul de 1h 27 min. 31 sec. 193/1000 (medie orară: 210,789 km), în timp ce principalul său rival, germanul Sebastian Vettel (Ferrari), a abandonat în turul 5 din cauza unei probleme tehnice.

Podiumul din Japonia a fost completat de olandezul Max Verstappen (Red Bull), la 1 sec. 211/1000, și de australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), la 9 sec. 679/1000.

În urma acestei victorii, Hamilton are un avans de 59 de puncte în clasamentul piloților în fața lui Vettel și poate fi încoronat campion mondial cu ocazia Marelui Premiu al Statelor Unite, programat peste două săptămâni, dacă se impune la Austin și Vettel nu obține mai mult de locul 6.

Vettel a informat scuderia italiană că are o problemă de putere a monopostului său încă din turul de încălzire, apoi a încercat resetarea regimului de funcționare a motorului pentru remedierea defecțiunii, însă fără rezultat și a fost constrâns să intre la standuri pentru a abandona. Cvadruplul campion mondial se afla înaintea startului la 34 de puncte în urma lui Lewis Hamilton, plecat din pole position.

În clasamentul Campionatului Mondial al piloților lider este Lewis Hamilton cu 306 pct, urmat de Sebastian Vettel 247 pct, finlandezul Vallteri Bottas 234 pct, Daniel Ricciardo 192 pct, finlandezul Kimi Raikkonen 148 pct etc.

În clasamentul Campionatului Mondial al constructorilor, pe primul loc se află Mercedes-AMG cu 540 pct, urmată de Ferrari 395 pct, Red Bull 303 pct etc.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)