Au ramas datori la capitolul eficienta la finalizare

0
Posted November 18, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

003În cadrul etapei a XVIII-a a Ligii a 2-a de fotbal, Luceafărul Oradea a terminat doar la egalitate scor 1-1 (1-0) pe propriul teren cu Ştiinţa Miroslava. A fost un joc cu o importanţă capitală pentru ambele echipe aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării, acest egal nemulţumind, pe bună dreptate tabăra aşa zişilor bihoreni. Deşi au dominat cea mai mare parte a timpului de joc, organizatorii au ratat o sumedenie de ocazii ceea ce avea în final să-i coste. Luceferii au început bine jocul, Antohi în două rânduri cu capul fiind aproape de deschiderea scorului.

Replica a venit pe mâna lui Corban, care din demi vole l-a pus la grea încercare pe debutantul Alexandru Gudea, din poarta roş-albaştrilor. Alex Marin a deviat cu capul pe lângă, Vlad Rusu a înscris dar reuşita acestuia din urmă a fost anulată pe motiv de ofsaid. Acelaşi Vlad Rusu trece şi de portar, dar din unghi a şutat peste. Gazdele deschid în cele din urmă scorul prin acelaşi jucător. Corner de pe dreapta executat modest de Trif, mingea traversează careul advers, Vlad Rusu venit lansat înscrie nestingherit în poarta goală (1-0). Era minutul 33.

La doar un minut distanţă s-a desfăşurat una dintre cele mai controversate faze. Lovitură liberă în careul bihorenilor, Alex Marin are un duel bărbătesc cu Balea, centralul ia o decizie extrem de radicală. Direct cartonaş roşu pentru primul, considerând contactul ca şi o lovitură voluntară.

Corban de la distanţă şutează periculos, balonul ocoleşte de puţin poarta.

Partea a doua începe în nota clară de dominare a gazdelor, Antohi pur şi simplu îşi bate joc de ocazii. Rocha pătrunde pe dreapta, pasează ideal pentru Antohi, care singur de la 14 metri şutează aiurea. Mecul curge spre poarta oaspeţilor. Codoban îl lansează perfect pe culuar pe Antohi, care scăpat singur cu portarul advers, are o execuţie care lasă mult de dorit.

Viorică este aproape de restabilirae egalităţii, lovitura de cap a acestuia fiind deviată în corner de un adversar.

Contrar cursului jocului, oaspeţii revin pe tabelă. Ban preia larg o minge în apropierea careului, Corban interceptează, trece lejer, foarte lejer de ambii fundaşi centrali şi de la marginea careului şutează, balonul loveşte transversala şi cade în plasă (1-1). Bucurie mare pentru vizitatori, autorul golului fiind schimbat la faza imediat următoare.

Urmează o perioadă foarte bună a gazdelor, Vlad Rusu din trei metri nu găseşte ţinta. Antohi reia cu capul din interiorul careului, un adversar deviază balonul cu mâna în corner, centralul lasă jocul să continue. Antohi şutează puternic, Turiţă, bravul portar al oaspeşilor respinge cu un reflex peste. De altfel acesta a fost cel mai bun jucător de pe teren. Ocazia meciului o ratează tot gazdelor, corner, cap Antohi, Turiţă, respinge mingea se plimbă pe linia de poartă, loveşte bara şi un apărător îndepărtează pericolul. Pe contră, Căruţă şuteză plasat dar aproape de poartă.

Ultima acţiune a gazdelor i-a aparţinut lui Vlad Rusu care cu capul a reluat peste. De partea cealaltă Viorică scapă singur, este ajuns din spate de Bedea, este blocat de portarul Gudea, care inexplicabil face pasul în spate, Viorică şutează plasat, Gudea respinge în corner.

Aşa s-a scris istoria unui meci la finele căruia Ţînc la certat pe antrenorul vizitatorilor aducându-i cuvinte jignitoare doar din motive inventate de el. Gazdele pur şi simplu s-au jucat cu ocaziile iar în final acest lucru avea să-i coste. În loc să câştige lejer şi să urca în clasament, au reuşit un semieşec în compania unui adversar care era de bătut. E momentul să strângă rândurile pentru că-i aşteaptă o deplasare dificilă la Suceava iar pentru ei, nevoie de puncte este acută. Tot mai multe voci din tribună aveau să-l costeste de Cristian Dulca, a cărui echipă cu om în plus pe terena proape o oră nu a ştiut profita.

Luceafărul: Gudea – Bedea, Tînc, Balea, Trif – Ţegle, Codoban – Antohi, Rocha (64 Roşu), Ban (76 Dulca) – Rusu.
Antrenor: Cristian Dulca

Ştiinţa: Turiţă – Ambrosie, Chindriş (26 Săvoaia), Bucur, Agrigoroaei – Crişan, Căruţă – Cărăruş, Corban (74 Asăvoaie), Buhăcianu (46 Viorică) – Al. Marin
Antrenor: Adrian Kerezsy


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)