CSM U Oradea succes in amicalul cu Szeged

0
Posted November 23, 2017 by Lucian Popa in Baschet

rsz_1002CSM CSU Oradea a învins Naturtex SZTE-Szedeak Szeged într-un meci amical desfășurat în cursul serii de joi (23.11), la Szeged, Ungaria.

Rezultatul final a fost de 77-73. Pe sferturi: 19-27, 23-21, 16-11, 19-14.

Partida a început cu Trotter, Pasalic, Ionescu, Milosevic și Valeika. Jocul defensiv al echipei orădene a rămas daor pe tot parcursul primei secvențe. Lucru explicabil, parțial, prin prisma absențelor, însă CSM-ul a cedat multe recuperări sub propriul panou. Orădenii au avut probleme cu Andrija Ciric, utilizat la poziția 4 de către Andjelko Mandic. Scorul la prima pauză a fos de 27-19.

Defensiva orădeană a funcționat mai bine în sfertul al 2-lea. Acest lucru a ajutat formația antrenată de Cristian Achim să alimenteze ofensiva și implicit să se apropie pe tabela de marcaj la final de repriză. Trotter a comis trei greșeli personale în prima repriză. Scorul după 20 minute de joc era 48-42 în favoarea celor de la Szeged.

Repriza secundă a demarat cu Gajovic la poziția 3, respectiv cu Țîîrnă la poziția 5. Un parțial de 9-2, completat de Milosevic printr-un slam dunk, a adus CSM-ul în avantaj după mult timp. Amfitrionii au replicat și au revenit în atac. Achim a rotit jucătorii, Mihai Gavrilă având un aport defensiv remarcabil. Gajovic a transformat de pe semicerc pentru a readuce Oradea la conducere. Szeged a marcat ultimele cinci puncte ale secvenței a 3-a, conducând cu scorul de 59-58 la intrarea în sfertul 4.

În pauza dintre sferturile 3 și 4, Milan Mitrovic, antrenorul secund al echipei, a preluat tăblița, cedată de Cristian Achim și a trasat sarcini jucătorilor din punct de vedere tactic în ambele faze.

Maghiarii au început mai bine această perioadă de joc, desprinzându-se la cinci lungimi. Milosevic a oprit seria negativă din serviciul lui Stamenkovic, după care Pasalic a transformat de pe semicerc. Același Milosevic a readus CSM-ul în avantaj, la jumătatea sfertului decisiv, după o acțiune coletivă, scor 65-64. Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj , realizările ofensive neffind impresionante, orădenii pierzând mai multe posesii în pofida faptului că a jucat cu 2-3 mânuitori de minge pe final de meci. Cele două formații au marcat de mai multe ori de la distanță. Trotter l-a servit impecabil pe Milosevic pentru două puncte cu care Oradea a închis meciul, scor 77-73.

Basti Ionescu s-a întors la echipă după ce nu a fost oprit în lotul echipei naționale a României pentru meciurile cu Italia și Olanda. El a făcut joncțiunea cu echipa chiar înaintea plecării în Ungaria pentru acest meci de pregătire.

CSM CSU Oradea va continua pregătirea pe plan local. Următorul meci este unul oficial, în deplasare, cu U-BT Cluj-Napoca. Jocul are loc sâmbătă (02.12), ora 20:00, la BT Arena și va fi transmis în direct la DigiSport.

csmoradea.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)