Ioana Buzlea si Huszar Ingrid, performerele CN de la Hunedoara

0
Posted November 28, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

ingridÎn urmă cu câteva zile a avut loc la Hunedoara, Campionatul Național de înot în bazin scurt pentru seniori, tineret și juniori. Județul Bihor a fost reprezentat de două sportive de certă valoare și anume Ioana Buzlea și Huszar Ingrid, ambele legitimate la CS Crisul Oradea, director Ionel Bungau.

Prima venită după o accidentare care a ținut-o deăarte de bazin mai mult timp, în timp ce Ingrid (foto pe primul loc), o mare speranță a natației din Bihor. Bilanțul acestora a fost unul de-a dreptul senzațional și anume nu mai puțin de 20 medalii, și anume șapte de aur, șase de argint și șapte de bronz. De menționat ca Ioana Buzlea a concurat la seniori și tineret în timp ce Ingrid la toate cele trei categorii de vârstă. Antrenate de Geta Schier și Cristina Madău, acestea au avut o evoluție peste așteptări, iar viitorul sună bine.

“Fetele s-a descurcat meritoriu, au înotat perfect iar rezultatele s-au văzut. Este o muncă de 10 ani pentru Ioana care a câștigat un titlul național la seniori, ceea ce nu s-a mai âîntâmplat pentru un club din Oradea de dinainte de 89. Nu există nicio diferență între bazinul scurt și cel de 33 sau de 50 m. Diferență majoră este între un bazin acoperit și unul în aer liber. Cele două, sunt sportive care își doresc foarte mult și sunt un exemplu pentru cei de la inițiere. Pot să spun că și noi și ele sperăm să devină o confirmare” avea să spună Geta Schier. Pentru Ingrid Huszar urmează o competiție importantă și anume Cupa Europei Centrale la Târgoviște, ea fiind una dintre sportivele care fac parte din lotul olimpic al României.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)