Oradenii, in continuare suferinzi in aparare

0
Posted November 29, 2017 by Lucian Popa in Baschet

atacProfitând de pauza indelungată din Liga Națională de baschet masculin, în cursul serii de miercuri CSM U Oradea a susținut în Arena Antonio Alexe un meci amical cu DEAC Debrecen. Din păcate pentru noi, Oradea a arătat ca și o echipă limitate care are mari probleme în defensivă. Astfel au cefdat în final scor 75-76 (19-26, 22-19, 18-20, 16-11).

În continuare apărarea nu este punctul forte al unei echipe care încă suferă la capitolul omogenitate iar în atac, Trotter nu înțelege sub nicio formă ceea ce-i cere antrenorul în timp de prestația lui Stamenkovic este în creștere.

Meciul a început în nota de dominare a gazdelor, Valeika reușind să domine ușor sub panoul advers. O dată cu trecerea timpului, disputa se echilibreaza, apare pe parchet și Mandache, care îngeneral schimba în bine jocul echipei. Acum aruncările lui nu mai au aceeasi precizie. Oaspeții schimbă mereu, și forțează de la distanță. După primul sfert maghiarii sunt în avantaj.

Sfertul secund îi găsește din nou în atac, dar sunt taxați din nou de aruncările de la distanță, exasperante din orice poziții. Este adevărat că maghiarii au avut noroc la unele faze, dar nici jocul gazelor nu este cel dorit. Țibînă este mereu faultat sub panoul advers, iar Gajovic sau Pasalic din poziții favorabile exzită să arunce.

Imediat după pauza sunt anulate două puncte perfect valabile maghiarilor, iar Oradea foțează din nou în ofensivă. Milosevic rămâne același metronom cu puncte constante meci de meci, dar Oradea alterneaza momentele pozitive cu cele mai puțin inspirate. Deși a fost intrerea liberă, publicul orădean nu s-a înghesuit să vină la sală, iar din tribună se aud primele nemulțumiri. Achim cautămereu soluțiile cu jucători mereu proaspeți, dar nivelul nu este unul ridicat.

Începe ultimul sfert, Oradea are de recuperat o distanță care în modnormal nu le-ar pune probleme, start într-o cursă de urmărire în care gazdele recupereaza minge dupa minge. Finalul a fost tensionat, Oradea a irosit doua atacuri, oaspetii transforma libera suplimentară și se impun pe undeva meritat.

Sâmbătă 2 decembrie CSM U Oradea va juca pe terenul campioanei naționale la Cluj, iar cu o astfel de apărare e greu de crezut să pot emite pretenții. De asemenea programul este extrem de dificil, vine BC Timișoara la Oradea și merg la Pitești. Martin Zeno lipseste in continuare echipei bihorene care arată că este nevoie de un jucător exponential, iar un lider de echipă lipsește în momentele cheie ale unei dispute. Problema că Oradea deja parcă se obișnuiește cu înfrângerișle, iar acest aspect poate afecta moralul jucătorilor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)