Oradenii tradati de aparare, punctul forte al sezoanelor trecute!!!

0
Posted November 4, 2017 by Lucian Popa in Baschet

atacEste inadmisibil ca o echipă cu pretenţii la medalii, o echipă care investeşte an de an de oridinul sutelor de mii de euro să primească aproape 90 de puncte în 40 de minute de la o echipă de pluton. Orice scuză este jenantă atunci când doi jucători adverşi împreună au 51 de puncte. Apărarea a fost punctul slab al unei echipe care se lăuda în urmă cu câteva sezoane cu media redusă de puncte primite. Dar nu am ajuns să trăim din amintiri. E momentul să vedem realitatea şi să spunem că la ora asta, Oradea arată ca şi o echipă de pluton. Sunt doar primele etape, sunt doar primele meciuri, dar viitorul nu arată deloc bine. Acum acest aspect trebuie bine analizat iar cu siguranţă că vor apărea şi primele măsuri.

În cadrul etapei a V-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM U Oradea a pierdut în deplasare la Galaţi scor 86-89 (18-24, 21-27, 28-27, 19-11) pe terenul celor de la CS Phoenix.

CSM U Oradea a început curajos meciul de la Galaţi, reuşind să se menţină în apropierea echipei gazdă. Pasalic a înscris de la distanţă, preluând conducerea, Trotter a făcut-o şi el. După reuşita lui Milosevic, oaspeţii ajung la +4 pe tabelă, dar gazdele au o revenire foarte importantă, Gugino înscrie şi el de la distanţă, Galaţi a la un punct în faţă. Milosevic nu recepţionează o pasă sub panoul advers, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Coş plus liberă suplimentară pentru Hadzifezovic, Oradea suferă în apărare. Milosevic de la linia de libere înscrie doar o tentativă. Hadzifezovic de neoprit pe pătrundere, tabela arată 24-18, după primele zece minute. Nu se iau niciun fel de măsuri individuale.

Gugino începe sfertul cu o aruncare superbă de la distanţă, Hadzifezovic din nou îşi păcăleşte adversarul. Gajovic de la distanţă scutură plasa, la fel ca şi Hadzifezovic care este “on fire”. Petrişor greşeşte ţinta, Gugino pe urmărire pune mingea-n coş. Mandache înscrie şi el de la distanţă, Pavlovic de sub panoul advers punctează. White înscrie din zero grade, Oradea are mari probleme în apărare, Gajovic reduce din diferenţă. Mandache pe pătrundere îşi deăşeşte adversarul direct, timp de odihnă solicitat de Florin Nini. Apărarea avansată a vizitatorilor dă rezultate, mandache din zero grade, liber aruncă şi ratează. La celălalt panou, Miller înscrie. Ţibîrnă singur cu panoul nu are cum rata, Miller de la distanţă scutură plasa. La faza imediat următoare, Gajovic îl imită pe primul. Gălăţenii au +9 pe tabelă, Mandache este penalizat cu fault antisportiv, Miller înscrie libera, timp de odihnă solicitat de CSM U. În continuare Hadzifezovic nu poate fi oprit la fel ca şi Gajovic. Trotter recuperează o minge, dar tot el pierde posesia. Rundless pe ultima secundă aruncă şi … înscrie. Incredibil la pauză mare Galaţiul conduce pe tabelă cu scorul de 51-39. Este pur şi simpli inadmisibil ca Oradea să primească peste 50 de puncte în douăzeci de minute, apărarea este sub orice critică.

Rundles înscrie primul după pauză, pentru ca replica să vină pe mâna lui Trotter. Milosevic şi Mandache reduc din diferenţă, Hadzifezovic este blocat în cele din urmă dar la următoarea fază aruncă de la distanţă şi înscrie. Trotter aruncă aiurea, Gajovic pe contră reduce diferenţa. O nouă reuşită a lui Gajovic, il forţează pe Florin Nini să solicite timp de odihnă. Hadzifezovic la linia de libere este exact, gazdele au +11 pe tabelă. Gugino cu noroc înscrie de la distanţă, Valeika de la linia de libere înscrie doar o singură tentativă. Mandache pe contră punctează, Gugino o face şi el, Mandache de la distanţă şi-a reglat tirul. Turnover al gazdelor, Valeika ratează libera suplimentară. Trotter de la linia de libere ese exact, Rundles înscrie, gazdele au mari probleme cu greşelile personale. Gajovic înscrie doar o liberă, Hadzifezovic este faultat dur, timp de odihn’ solicitat de bihoreni. Organizatorii se menţin în atac fără însă a puncta pe tabelă. Hadzifezovic ajunge la 24 puncte, Stamenkovic înscrie o singură liberă. Cu 10 minute înainte de final, Galaţiul are +11 pe tabelă. În treizeci de minute, vizitatorii au încasat aproape 80 de puncte, un record negativ. Ultimul sfert începe în nota de echilibru, ambele echipe pierd uşor posesia, Gajovic ratează singur cu panoul. Mandache înscrie primele puncte, Milosevic înscrie prin sleam-dunk, Mandache faultat dur. Timp de odihnă al galaţenilor, un run de 6-0 al roş-albaştrilor. Gugino cu mult noroc aruncă şi înscrie de la distanţă, Stamenkovic ratează. Ţibîrnă superb angajat înscrie. Rundles dă lovitura de graţie cu o aruncare cu om pe el, mandache îl imită automat. Trotter nu-şi regăseşte ritmul din Ungaria, angajarea lui nu ajunge la destinaţie. Gazdele duc fiecare atac la limita timpului, arbitrii văd faulturi în favoarea gazdelor. Milosevic este faultat, gazdele sunt în penalitate, sârbul ratează o tentativă. Pur şi simplu Hadzifezovic se crede la circ, nu este penalizat după diferite simulări. Mai sunt de jucat 90 secunde, 87-81 arată tabela. Mandache ratează şi el o liberă, şi tot el la libere ratrează ambele tentative. Timp de odihnă al oaspeţilor. 88-82 cu 31 de secunde înainte de final. Schema e pentru aruncarea lui Gajovic care ratează. Finalul a fost extrem de tensionat, Trotter şi Milosevic au marcat pentru orădeni, acesta din urmă ieşind accidentat. Stamenkovic a repus ultima acţiune total aiurea iar roş-albaştrii suferă cea de-a doua înfrângere din acest sezon scor final 89-86.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Hadzifezovic 26 puncte, Rundles 25, gugino 15 de la învingători, respectiv Mandache 24, Gajovic 19, Trotter 14, Milosevic 13.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)