Rezultate remarcabile pentru judoka masters de la Phoenix Oradea

0
Posted November 6, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

veterannoszfuAjuns la 16 ani de activitate, Clubul Phoenix Oradea a punctat cu o participare meritorie ultimul eveniment competiţional al anului, şi anume la Campionatul Internaţional de Judo Masters de la Satu Mare.

Întrecerea disputată în ultima decadă a lunii trecute a reunit pe tatami-ul Sălii de sport “Ecaterina Both” judoka veterani din Transilvania, Ungaria, Slovacia şi Ucraina.
Din formaţia orădeană, cel mai spectaculos nivel tehnic l-a arătat Iulian Almăjan care s-a impus de o manieră categorică la categoria 90 kg a grupei de vârstă M2 (35 – 40 ani).

Ippon-uri de efect au mai reuşit Nagy Cristian – 73 kg – grupa M2, Andrei Ötvös – 73 kg – grupa M6 (55-60 ani), Tanca Roman – 100 kg – grupa M5 (50-55 ani) şi Aurel Graviş – 120 kg – grupa M3 (40 – 45 ani), toţi aceştia adejucându-şi şi medaliile de aur la cateoriile lor de vârstă şi greutate.

Iar Cristian Horgoş a câştigat finala categroiei 81 kg – M3, după un meci echilibrat care s-a remarcat mai mult la capitolul dârzenie.
În condiţiile în care a concurat accidentat la umăr, de această dată Negruţ Vasile a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint a categoriei 90 kg – grupa M2.
Iar medalii de bronz le-au revenit lui Ernő Szabó (73 kg) la M4 (45- 50 ani) şi lui Lazăr Nelu (81 kg) la M1, ultimu aflat la primul său concurs.
În întrecerea pe echipe, Clubul Phoenix Oradea a învins net ambele ocupante ale treptei a III-a a podiumului, adică formaţia gazdă Unio Satu Mare precum şi reprezentanta “U” Cluj.
Dar în finala mare, disputată în compania echipei din Ungaria, accidentările acumulate de componenţii formaţiei orădene au înclinat balanţa astfel că aurul s-a câştigat la diferenţă de un meci.
Evoluţia tehnică şi spiritual combativ dovedit pe tatami i-au adus însă echipei Phoenix atât felicitări cât şi o invitaţie personal din partea președintelui Fedrației de Judo-veterani ai Ungariei, Flori Miklos, la Internaţionalele Ungariei de veterani, care vor avea loc în luna martie, la Budapesta. Cu menţiunea ca ungurii vor serba cu ocazia acelui turneu internaţional două decenii de la înfințarea Clubului de Veterani.

De asemenea, în calitate de principal artizan al competiţiei, sătmăreanul Attila Pelcz a remarcat participarea consistentă a clubului orădean exprimându-şi speranţa continuării colaborării deja tradiţionale.
La Satu Mare lotul orădenilor a fost coordonat de sensei Aurel Pleş şi sensei Laci Petras.

Iar alături de juriu a fost invitat să ia loc un alt membru al delegaţiei orădene ‚ antrenorul emerit Mircea Frăţică, primul judoka român care a cucerit o medalie olimpică (bronz la JO de Atlanta). De asemenea deplasarea a fost făcută şi de sensei prof. Ioan Hălmăjan, unul din primii fondatori ai judo-ului orădean.
O absenţă notabilă dar motivată a fost a dr. Petru Chitulea care fiind plecat în aceiaşi perioadă la un Congres Internaţional de Medicină, în Dubai, nu şi-a putut reedita performanţele de la ediţiile precedente.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 Comentarii



Fii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)