Salba de medalii pentru karateka oradeni la Campionatul Mondial

0
Posted November 9, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

Poza 1În perioada 3-5 noiembrie 2017, Clubul Sportiv S.K.T. UAMT – AGORA Oradea (Antrenori Tudorica Raul – Mircea, Bernath Csaba si Câmpan Melania) a participat la a VII-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Traditional Fudokan, competitie desfasurata in Sala Polivalenta, cu sprijinul si sub egida Ministerului Tineretului si Sportului si organizata de Federatia Romana de Karate Traditional in colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociaţia Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu sustinerea Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.
La acest eveniment au participat un numar aproximativ de 2000 de competitori din 46 de tari, la categoriile de Cadeti, Junior, Tineret si Seniori.
Cei 11 sportivi din lotul de performanță a S.K.T. UAMT – AGORA Oradea au reuşit să obţină 4 medalii de aur, 2 de argint si 2 bronz după cum urmează :

Completand Lotul Romaniei de Copii, la acest campionat 6 sportivii SKT UAMT AGORA Oradea au fost foarte aproape de a cucerii o medalie, reusind sa ajungă în primii 8 din grile de peste 60 de competitori. Acestia sunt: Karacson Darius (6-7 ani) , Nichita Rares (8-9 ani) , Masgras-Denuț Darius (8-9 ani), Bădărău David (8-9 ani), Nazir Mark (8-9 ani), Baljti Robert (10-11 ani)

Masgras-Denuț Briana (6-7 ani) – categoria Copii IV a cucerit medalia de bronz la proba individuală de kihon ippon kumite feminin.

La categoria de Copii 1 (12-13 ani) sportivul Luca Darius, alaturi de alti 3 sportivi din țară s-au intors acasa cu medalia de argint la proba de jiyu-ippon kumite echipe masculin.

Fratele mai mare, Luca Andrei – Junior (16-18 ani) medialiat de-a lungul anilor la toate campionatele europene si mondiale a reusit sa redevină Campion Modial cu echipa de kumite din care a facut parte Alin Mușat și Serbănescu Cezar – sportivi legitimati la Marțial Budo Braila.

In cadrul acestei competiții la categoria Old Seniors (35-49 ani) Liviu Nichita a reușit sa cucerească medalia de aur cu echipa de kumite ( alaturi de Mircea Popa- Ronin Deva și Răzvan Popa – Enpi Iași), respectiv medalia de argint la proba de kogo kumite individual.

Tudorică Raul-Mircea – Seniori (21-35 ani) – 2 medalii de aur si una de bronz

– aur – fukugo individual masculin
– aur – kata echipe masculin , alaturi de Marincaș Călin- A.C.S. Seiko Zalau și Uruc Octavian – A.C.S. Fortuna Cluj-Napoca
– bronz – kata individual masculin

Rezultatele sportivilor legitimaţi S.K.T. UAMT – Univ. AGORA Oradea la Campionatul Mondial din Cluj-Napoca :

Locuri I
– Luca Andrei – jiyu-ippon kumite echipe masculin – Juniori
– Nichita Liviu – jiyu-ippon kumite echipe masculin – Old Seniors (35-49 ani)
– Tudorică Mircea Raul – kata echipe masculin – Seniori
– Tudorică Mircea Raul – fukugo individual masculin – Seniori

Locuri II
– Luca Darius – jiyu-ippon kumite echipe masculin – Copii 1
– Nichita Liviu – kogo kumite individual masculin – Old Seniors (35-49 ani)

Locuri III
– Briana Masgras-Denut – kihon ippon kumite individual feminin – Copii 4
– Tudorica Mircea Raul – kata individual masculin – Seniori

Tudorică Raul-Mircea:

Tudorică Raul-Mircea:

“Ne bucurăm foarte mult de reușita sportivilor care au urcat pe podium în cadrul acestui Campionat Mondial unde s-au aliniat la linia de strat nu mai puțin de 46 de țări. Datorită nivelului ridicat de dificultate, precum și al emotiilor, întrucât am foșt țara organizatoare, nu putem decât să felicităm rezultatele obținute de acești sportivi, care s-au ridicat fără probleme la pretențiile unei competiții de asemenea anvergură. Aducem multumiri parinților, sponsorilor și tuturor susținătorilor mișcării de Karate Tradițional.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)