Sansa le-a suras in final organizatorilor. CSM Oradea CSU Tg. Jiu 32-31 (15-16)

0
Posted November 12, 2017 by Lucian Popa in Handbal

atacDerby-ul campionatului Diviziei A, Seria vest s-au jucat duminică în Arena “Antonio Alexe” în faţa unui număr impresionant de spectatori. S-au întâlnit, CSM Oradea şi CSU Târgu jiu, singurele echipe cu victorii pe linia înaintea jocului. La finele unei partide peste nivelul competiţiei şi extrem de tensionată, gazdele au reputat un succes la limită scor 32-31 (15-16). Trebuie spus faptul că au beneficiat şi de o mare şansă în ultimul minut când au gestionat perfect finalul.

Meciul a început în uşoara notă de dominare a organiatorilor care au avut şi cinci goluri pe tabela de marcaj, dar surprizător au cedat iniţiativa. Aversarii din Târgu Jiu nu s-au lăsat invitaţi să atace şi au forţat pe tabela de marcaj. Pe finalul mitanului, orădenii au greşit inexplicabil în două faze iar vizitatorii au intret în avatja la pauză.

A urmat o repriză a doua forte echilibrată între două grupări preocupate doar de handbal. S-a mers cu două goluri avans pentru Oradea minute bune. Finalul a fost interzis cardiacilor. Gruparea din municipiul de pe Crişul Repede a avut om în plus şi posesia dar a ratat arucând în bară. Oaspeţii au egalat şi au profitat jucând în minus. Au beneficiat de o aruncare de la şapte metri cu 27 secunde înainte de final. Au ratat, sau mai bine spus Nicolai, portarul echipei a menţinut tabela la egalitate.

A urmat un timp de odihnă solicitat de Sebastian Tudor. Schema orădeană a funcţionat perfect, Devid Munea (foto) a finalizat perfect cu două secunde înainte de final. 31-30.

Nebunie în tribune, aproape 1 000 de spectatori au aplaudat în picioare o reuşită cât o victorie pentru CSM Oradea care s-a autodepăşit şi a arătat care are potenţial. Cu unele mici excepţii, roş-albaştrii au făcut exact ce era nevoie pentru o victorie în daţa unui adversar superior fizic. În mod normal CSM Oradea nu ami are cum să piardă prima posesia în clasament la finalul turului.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)