Succes al gazdelor, la o diferenta extrem de convingatoare

0
Posted November 11, 2017 by Lucian Popa in Baschet

atacEtapa a VI-a a Ligii Naţionale de baschet masculin a adus faţă în faţă în Arena “Antonio Alexe” două dintre echipele cu pretenţii ale întrecerii.

Este vorba de CSM U Oradea în calitate de gazdă şi scm U Craiova, grupare venită după o serie de rezultate pozitive. Din nefericire pentru ei, oaspeţii au fost de nerecunoscut la Oradea, gazdele luându-şi în serios rolul de favorită încă din start.

În cele din urmă, organizatorii s-au impus mai mult decât meritat cu scorul de 99-74 (20-13, 32-14, 25-16, 22-31). A fost un joc care a arătat o diferenţă enormă între o echipă locală extrem de motivată pe propriul teren şi aceeaşi echipă lipsidă de luciditate în deplasare.

Roş-albaştrii au început hotărâţi partida şi nu le-au lăsat nicio şansă unei echipe adverse depăşită clar la toate capitolele. Bobe Nicolescu a jucat primele minute cu o evoluţie remarcantă la fel ca şi Valeika care s-a descurcat perfect sub panoul advers. După primele zece minute în care gazdele au oprit gurile de tun ale oaspeţilor respectiv le Martinic şi Siriscevic. După primul sfert au avut un minimum avans.

A urmat un al doilea sfert în care Stamenkovic s-a autodepăşit, şi a arătat multă maturitate. Era neoie de mult de aşa ceva. El a marcat la limita timpului şi a pasat inteligent pentru coechipieri în situaţii limită. Milosevic a fost penalizat cu fault antisportiv pentru o reacţie la o decizie a arbitrilor, în timp ce Samuels este penalizat şi el cu aceeaşi decizie după un fault din spate. La pauza mare gruparea bihoreană avea deja un avantaj liniştitor, Pasalic şi Gajovic marcând lejer de la distnţă.

Paasoja a marcat primul în al doilea mitan, pentru ca Trotter să arunce perfect de la distanţă. Milosevic prin sleam-dunk măreşte diferenţa, Pasalic cu o aruncare deschisă nu are cum să rateze. Orbeanu pune mingea-n coş la celălalt panou. Pasalic beneficiază de trei libere. Gazdele la adăpostul celor aproape 30 puncte diferenţă au jucat extrem de dezinvolt. Câştigătoarea era ştiută încă după primele 20 minute, doar o minune mai putea întoarce soarta partidei. Kikos a înscris de al distanţă, turnover al orădenilor.  Mandache interceptează, Stamenkovic primeşte minute şi are tot mai multă încredere. Mandache înscrie primele puncte abia pe finalul sfertului al treilea, tot el recidivând. Gajovic coş plus libera suplimentară, la celălaltă panou Samuels ratează singur cu panoul. Mandache din apropierea panoului scutură plasa, Oradea are +35 faţă de adversar.

Începe ultimul sfert, jocul scade mult în intensitate. 82-44, era deja un scror mult pra sever, în favoarea gazdelor care forţează o tactică cu presing în terenul advers. Sirisevic aruncă de la distanţă şi scutură plasa, Mandache profită, şi înscrie de lângă Berceanu. Pasalic de la distanţă punctează la fel ca Martinic la celălalt panou. Pe parchet există o singură echipă bihopreană care ţinteşte doar să depăşească o sută de puncte. Lucru extrem de uşor de realizat. Samuels pe urmărire înscrie superb, Pasalic ratează, faultează antisportiv. Gavrilă bifează o nouă prezenţă în tricoul roş-albastru, Martinic mai spală ruşinea unie evoluţii modeste. Şi Sergiu Pop, după multe absenţe apare pe parchet şi el. Ionescu ratează Samuels pe ultima secundă înscrie. Ionescu o face şi el, Oradea ajunge la 99 puncte înscrise. Trotter rateaă ultima aruncare, dar suporterii formaţiei din municipiul de pe Crişul Repede se pot declara mulţumiţi de o nouă evoluţi încântătoare a echipei favorite.  Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Milosevic 22 puncte, Pasalic 19 puncte, Mandache, Gajovic şi Stamenkovic fiecare cu câte 10 puncte de la învingătoari, respectiv Martinic şi Samuels, fiecare cu câte 19 puncte, Aleksnadrov 12 puncte, Sirisevic 11 puncte.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)