Trei din trei, in ultimele etape pentru luceferi

0
Posted November 8, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

lucefeÎn cadrul rundei a XVI-a a Ligii a 2-a de fotbal, Luceafărul Oradea a reputat un succes absolut meritat scor 3-1 la sânmartin cu Pandurii Târgu Jiu. A fost un joc în care echipa mai pragmatică a ştiut să profite de punctele mai slabe ale adversarului şi a făcut diferenţa.

La prima acţiune ofensivă a partidei, gazdele au deschis scorul. Vlad Rusu din poziţie centrală şutează modest spre poarta adversă, mingea cu noroc ajunge la Rocha, care din unghi închis în învinge pe Stanca (1-0). Era minutul 4. Replica oaspeţilor vine pe mâna lui Dănăricu care în două rânduri nu reuşeşte să-l învingă pe bravul portar Gakos. Acesta din urmă şi-a salvat echipa în nenumărate rânduri.

După şapte minute de joc, în urma unui corner de pe dreapta, arbitrul acordă foarte, foarte uşro penalty la un duel îân careul advers. Ţînc vede cartonaşul galben. Excută Ciprian Rus în dreapta lui gakos care respinge în lateral.

la un sfert de oră de la startul meciului, Pandurii rămân echipa mai periculoasă, Ciprian Rus scapă singur cu portarul advers, şutează pe jos, Galos respinge cu piciorul. Egalarea se restabileşte în minutul 28. Dodoi ia o acţiune pe cont propriu, şutează de la marginea careului, respinge Gakos în faţă, Dodoi urmăreşte cu pe sub un fundaş advers introduce balonul în plasă (1-1). La doar două minute distanţă, gazdele trec în avantaj. Lovitură liberă din lateral, executată de Codoban, Homei care mai avea un cartonaş galben îl trage de tricou în careu pe Vlad Rusu, penalty indiscutabil. Măsura disciplinară nu este luată!!! Execută Codoban, în stânga lui Stanca care respinge, Antohi urmăreşte şi cu un şut pe jos, măreşte diferenţa pe tabelă. (2-1).

Până la pauză acelaşi Codoban are şansa golului, execuţia lasă de dorit dar mingea ajunge din nou cu noroc la Rocha care din unghi închis şutează alături.

Pauza este mai lungă decât cea regulamentară, cele două echipe reduc motoarele în actul secund. Pandurii au şansa egalării, Ciprian Rus cu capul din şase metri, singur reia total aiurea. A fost o ocazie monumentală.

Zarurile sunt aruncarete după golul lui Rusu. Codoban interceptează un balon la 35 m de poarta adversă, pasează pe culuar pentru Vlad Rusu, care din interirul careului şutează plasat, mingea loveşte bara şi se scurge în plasă (3-1). Finalul găseşte echipa vizitatoare în posesia balonului în terenul advers, dar fără a forţa atacul. Tudoran şutează puternic pe jos, Gakos cu un replex respinge în lateral. Aşa s-a scris istoria unui meci în care ospeţii deşi au avut o posesia superioară nu s-au concentrat la finalizare în timp ce organizatorii au profitat de fiecare situaţie pozitivă pe care au finalizat-o pe tabelă.

Duminică de la ora 14,00 orădenii vor juca la Timişoara cu ASU Poli, într-un meci în care pot continua seria rezultatelor pozitive.

Luceafărul: Gakos – Ciobanu, Tînc, Ciobanu (8 Mutu), Vl. Rusu (70 Dulca), Codoban, Antohi, Bruno Rocha (61 Roşu), Ţegle, Bedea, Trif.
Antrenor: Cristian Dulca

Pandurii: Stanca – Homei, Celea, Lung, Drugă (83 Pîrvulescu) – Brînzan, Şut – Dodoi, Dănăricu, Şendroiu (55Bujor) – Cip. Rus (67 Tudoran).
Antrenor: Dorian Gugu


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)