Au beneficiat de sansa dar nu au stiut profita de ea

0
Posted December 8, 2017 by Lucian Popa in Handbal

oradeaAtmosferă de meci mare joi 7 decembrie în Arena Antonio Alexe din Oradea. În cadrul primului tur al Cupei româniei la handbal masculin s-au întâlnit CSM Oradea și CSM Făgăraș. Din păcate pentru ei, gazdele au cedat în final cu scorul de 29-32 (16-16). A fost un meci în care experiența și micile detașii în unele momente cheie au făcut diferența.

Oradea a lăsat o impresie pozitivă dar cu puțină inteligență putea să obțină un rezultat favorabil. Organizatorii au început perfect meciul instalându-se la cârma partidei, fina mai mereu cei care impun ritmul. Oaspeții sunt luați prin surprindere de o echipă extrem de motivată, iar replica lor se lasă așteptată. Elevii lui Sebastian Tudor reușesc să conducă cu scorul de 10-4, moment în care Liviu Andrieș, antrenorul oaspeților solicită timp de odihnă. Datorită unei transformări de la șapte metri și două goluri consecutive, aceștia revin în meci. Roș-albaștrii lasă impresie că se pot desprinde din nou scor 12-8, atacul și se ajunge la pasiv. Era momentul să se intervină de pe banca tehnică.

Se irosește două faze consecutive, Făgărașul reduce din diferență, 12-10, se solicită timp de odihnă. La pauza mare cu noroc oaspeții egalează, și se intră la cabine cu un scor puțin mincinos. Partea a doua este mult mai echilibrată, fără să aibă rezerve la nivelul titularilor, gazdele forțează mereu pe mâna lui Liberț (foto), peste așteptărițși Munea cel care rezolvă în situații critice. Vizitatorii se instalează la cârma jocului și nu mai lasă nimic la voia întâlplării. Mereu handbaiștii din Liga Națională au două sau trei goluri avans. Din păcate Oradea are șansă dar nu profită. Au beneficiat de două aruncări de la șapte metri, ambele ratate, pentru ca în final cu om în plus pe tabelă să primească ușor gol și să irosească posesia la o fază absolut banală.

Așa s-a scris istoria unui meci în care este adevărat a existat o diferență de valoare între cele două echipe, dar care nu s-a văzut în cea mai mare parte a partidei. Oradea a folosit din nou doar șapte jucători și jumătate pe parcursul a 60 minute, ceea ce este extrem de greu pentru jucătorii importanți ai formației.

Înainte de debutul întâlnirii s-a ținut un moment de reculegere în memoria celui care a fost regela Mihai, trecut în neființă. FRH a obțigat ambele echipe să joace cu un bandaj negru pe braț.

CSM Oradea: Niculai, Duma – portari; Bandi, Munteanu 5 goluri marcate, Mihăilescu, Al. Pop 5, Munea 8, Crăciun, Stroe 2, Ivancov, Zamfir, Pădureanu, Szilágyi, Doboş, Liberţ 9, Iozu. Antrenor: Sebastian Tudor. Secund: George Tăutu

CSM Făgăraş: Ivanov, Szopka – portari; Leordean 3, Blaga, Dincă, Turcu 8, Alisie 1, Mateoniu, Minea, Dedu 3, Bejinariu 5, Constantinescu 1, Filip 7, Vaidasigan 4, Fuică, Acatrinei. Antrenor: Liviu Andrieş. Secund: Cătălin Ivan

Arbitri: Anton Drăgănescu, Adrian Eremia (ambii din Târgu Jiu)

Lovituri de la 7 metri: 2-3. Transformate: 0-2


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)