Cristian Achim: Asteptam meciul cu Steaua Bucuresti

0
Posted December 24, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascCristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit despre succesul repurtat în meciul cu Timba Timișoara, scor 100-76, în cadrul etapei a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

“Un joc controlat de noi de la început până la sfârșit. Mă bucur că am reușit să dau minute de joc tuturor. Sfertul 2 a fost unul excepțional de bun și de frumos.

Mă bucur pentru Darius Meluț pentru că a jucat aproape fără greșeală. Mă refer aici la deciziile pe care le-a luat, inclusiv atunci a ratat, decizia a fost corectă. Mă bucur foarte tare pentru el. A executat întocmai ceea ce am lucrat la antrenament. Îmi place atitudinea lui și îmi arată în fiecare zi că vrea să joace baschet. Are și calități pentru asta. Mă bucur că, să spunem așa, l-am promovat.

Iată, în continuare școala orădeană scoate jucători. Să știți că mai este cel puțin un copil care sper din tot sufletul să facă parte din această echipă. Este un copil de mare perspectivă. L-am văzut, îl știu și iată, există în continuare tineri care pot să facă baschet de performanță în Oradea.

Am pretenții de la Sebastian Ionescu, deoarece sunt ferm convins că el poate mai mult decât joacă acum. Vom face eforturi mari ca să îl ridicăm cât se poate de mult din punct de vedere valoric.

A revenit Martin Zeno, un jucător deosebit de important pentru noi. Mă bucur că este refăcut și trebuie să remarc impactul imediat pe care l-a avut, mă refer la victoria cu Piteștiul, din deplasare.

Bobe Nicolescu este în continuare accidentat. Nu știm exact care e situația cu el, este genul de accidentare în care ne lămurim pe zi ce trece în funcție de felul în care corpul lui reacționează. Cert este că avem înlocuitori pentru el.

Lucrurile încep să funcționeze, dar nu la nivelul la care consider eu că putem să ajungem. Suntem mai bine decât la începutul campionatului, însă nu suntem la nivelul la care eu consider că putem juca. Aici revine la absența lui Zeno. Nu e ușor pentru o echipă construită cu el în prim plan. Să jucăm trei luni fără acest jucător, credeți-mă nu ne-a fost ușor și în continuare acest lucru ne creează dificultăți deoarece va trebui să gestionăm foarte chibzuit situația lui Zeno.

Așteptăm meciul cu CSM Steaua București, din data de 28 decembrie. Nu vom avea liber de Crăciun, ne vom antrena inclusiv în data de 25. La fel va fi și de Anul Nou. Asta e viața noastră, în lumea sportului.

Urmează un meci care ne va arăta unde suntem. Este important că îl vom juca pe teren propriu.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)