Cristian Achim: O victorie de care aveam mare nevoie

0
Posted December 18, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit despre victoria repurtată la Pitești, în etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

“O victorie foarte importantă pentru noi. Venim după niște probleme în echipă, însă de această dată băieții au demonstrat caracter. Chiar dacă s-au făcut greșeli, nivelul de combativitate al echipei a fost excepțional. Ca implicare și dorință mă mulțumește prestația noastră.

Ne-am apărat foarte bine, încasând doar 65 puncte. Am avut o primă repriză deosebită din punct de vedere defensiv și mă bucur că am fost agresivi în sens pozitiv. Este ceva ce ne-a cam lipsit până acum în acest sezon. Desigur au fost greșeli în ambele faze ale jocului din partea noastră, dar la nivelul de implicare al întregii echipe sunt foarte mulțumit.”

Referitor la debutul lui Martin Zeno în actuala ediție de campionat, antrenorul Achim a spus:

“Acesta a fost primul meci al lui Martin Zeno în actuala ediție de campionat. El s-a accidentat în primul meci oficial al sezonului, în Bulgaria, în cupele europene. Evident că după o pauză de trei luni e greu pentru oricine să se ridice la nivelul cel mai înalt. Zeno are aproximativ zece zile de antrenament cu echipa și mă bucur foarte tare pentru el. De asemenea, mă bucur că un astfel de jucător a reintrat în echipă.

Zeno a marcat într-adevăr două coșuri extrem de importante, în momente de maximă încărcătură ale jocului. Însă nu doresc să nominalizez în mod special pe cineva. Lupta, nivelul de angajament al întregii echipe este cel mai important factor din punctul meu de vedere în acest meci.“

Întrebat despre arbitraj, antrenorul CSM-ului a precizat:

“Remarcasem într-o discuție avută la pauză că două chestiuni similare de joc au fost tratate cu aceeași măsură de către arbitri. Prin urmare, eu consider că acest lucru a contat cel mai mult pe parte de arbitraj. Este important că nu a fost o manieră dezechilibrată. Desigur, putem să purtăm discuții interminabile despre acest subiect. Cred că putem să discutăm zile întregi despre asta, dar nu cred că ajută pe nimeni.”

În concluzie, tehnicianul bihorenilor a afirmat:

“Este o victorie de care aveam mare nevoie. Am avut câteva suișuri și coborâșuri. Ba am jucat foarte bine, ba mai deloc. Această victorie pe repune oarecum pe șine cu condiția să continuăm în acest fel.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)