Cristian Achim scuza perfecta: Un meci se pierde in primele doua sferturi

0
Posted December 3, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimAntrenorul Cristin Achim a vorbit despre eșecul suferit de CSM CSU Oradea la Cluj-Napoca, scor 82-83, în etapa a 7-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

“Mărturisesc că nu am știut ce să le spun băieților în vestiar la final. Nu am știut dacă să fiu supărat pentru că în primele două sferturi am fost inexistenți în apărare sau să fiu bucuros pentru revenirea din repriza secundă. Totuși țin să-mi felicit jucătorii pentru revenire, deoarece nu e tocmai ușor să realizezi acest lucru pe terenul unei echipe precum Clujul.

La pauză lucrurile au fost ceva mai tensionate, dar este ceva firesc până la urmă. M-am supărat că nu am făcut ceea ce am discutat că ar trebui să facem. Ne-a lipsit agresivitatea în prima repriză. În repriza secundă am arătat că putem să o avem. Un meci nu se pierde la final, la ultima sau penultima fază. Un meci se pierde și în primele două sferturi. Sunt extrem de supărat pentru felul în care am intrat în meci.

A fost un meci frumos, plăcut ochiului și probabil spectatorul neutru s-a delectat cu spectacolul oferit de cele două echipe. Am avut parte de o revenire frumoasă, dar din păcate la ultimele două faze am primit două coșuri pe relația unu la unu. Watson a marcat de ambele ori. Consideră că el a făcut diferența în acest meci. Îl felicit pentru acest lucru.

Totodată felicit întreaga echipă a Clujului pentru victorie și urez succes în continuare. Face o treabă foarte bună în Europa și ne reprezintă țara cu cinste în cupele europene.”

Despre Martin Zeno:

“În continuare ne lipsește un jucător foarte important. Așteptăm cu nerăbdare să se refacă și să intre în programul echipei, pentru ca ulterior să mizăm pe serviciile sale.”

Despre public:

“Prezența suporterilor noștri în număr atât de mare și care și-au făcut simțită prezența în acest fel contează enorm de mult pentru o echipă. O situație similară cu ce se întâmplă când aceste două echipe se întâlnesc la Oradea, atunci când suporterii clujeni vin în număr mare în sala noastră.

Acest sport și tot ceea ce facem noi, echipe, jucători, antrenori, are sens doar în prezența suporterilor. Dacă s-ar juca în săli goale, fără public, ar însemna că există o problemă. Să vină atâția oameni și să te susțină necondițional, inclusiv la minus 17 puncte, este un sentiment extraordinar. Vreau să le mulțumesc și pe această cale.”

Despre Andrei Mandache și Bobe Nicolescu, respectiv prezența acestora la echipa națională:

“Este limpede că ne-au creat probleme absențele lor și cu siguranță faptul că au avut un program mai încărcat se resimte în prospețimea lor și se reflectă în prestațiile lor. Am remarcat acest lucru și la meciul amical pe care l-am disputat la mijlocul săptămânii. Pe de altă parte eu nu mă pot supăra. Echipa națională este ceva aparte și ea trebuie onorată. Mă așteptam ca cei doi să aibă anumite probleme. Este firesc acest lucru.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)