Cristian Achim: Stamenkovic va pleca de la echipa

0
Posted December 29, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu CSM Steaua București EximBank, contând pentru etapa a 11-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Rezultatul final a fost de 89-81.

“O victorie excepțională, obținută în condiții excepționale. Le-am spus și băieților în vestiar că sunt extrem de mândru de ei și de felul în care au luptat. Au fost…nu mă feresc să folosesc același cuvânt, excepționali. Când cineva merită apreciere eu nu mă feresc să o arăt. Mă refer în mod deosebit la nivelul nostru de angajament.

Dedic această victoria lui Nemanja Milosevic și familiei sale, care trece prin momente foarte dificile. Această victorie este și a lui Nemanja.

Aș vrea să-i mulțumesc și public lui Stamenkovic pentru caracterul pe care l-a arătat. El nu s-a antrenat absolut deloc în ultimele două zile din cauza unei probleme la umăr. Mi-a spus la începutul meciului că nu poate să joace din cauza durerilor, însă în sfertul al 3-lea mi-a spus că dacă am nevoie de el va face tot ce poate să ne ajute. A făcut-o cu vârf și îndesat.

Este o victorie importantă și datorită condițiilor în care am jucat. După cum s-a văzut, Zeno nu a mai putut continua. El este un jucător esențial pentru noi, întrucât l-am semnat având în cap ideea că este jucătorul nostru decisiv. Eu nu sunt prea optimist în ceea ce privește recuperarea rapidă a lui Zeno. Este o problemă foarte mare pentru noi deoarece eu mi-am propus să câștig un nou titlu național cu acest jucător.

Mulțumesc frumos suporterilor noștri. Ne-au purtat pe brațe spre acest rezultat și au făcut o atmosferă de excepție. Vreau să le urez La Mulți Ani și un An nou fericit.

Sunt foarte bucuros și mândru pentru felul în care s-au luptat băieții în acest meci. Au fost greșeli, evident, dar felul în care am improvizat în cazul absenței lui Milosevic, iar apoi cum am acoperit dispariția lui Zeno, este încântător pentru mine. Sunt mândru de băieți. Bravo!

Avem o serie de trei victorii consecutive, în condiții dificile și în compania unor adversari puternici. Ușor ne apropiem de zona în care ne dorim să fim. Suntem la 1-2 victorii de echipele de pe podium.”

Referitor la Pedja Stamenkovic, antrenorul CSM CSU Oradea a precizat următoarele:

“Pedja Stamenkovic va pleca de la echipă. Eu mi-am dorit ca el să rămână, la fel și conducerea clubului. El trebuie să părăsească țara din cauza situației în care se află. Nu e o situație care ține de noi. Îi expiră termenul pentru care se poate afla în România. Este aceeași problemă cu vizele. Uite așa, chiar dacă toți ne dorim ca el să rămână, el trebuie să se întoarcă acasă.

Atenție, nu este o problemă a clubului. După un termen anume s-au sistat toate vizele. Cei care au primit viza de ședere au primit-o până la o anumită dată. După acea dată, de ceva mai bine de o lună, nu a mai primit nimeni viza de ședere în România, chiar dacă echipele au urmat exact aceeași procedură precum în cazul celor care au obținut-o. Cineva de la Ministerul Sportului a făcut o gafă și de atunci nimeni nu a mai primit viza. Situație în care se află Milan Mitrovic, dar și alți antrenori și sportivi. Nu e o chestiune ce ține de Oradea. În această situație se află 48 de oameni. Sunt convins că în cele din urmă se va rezolva, doar că lucrurile sunt extrem de delicate.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)