Cristian Chivu, licentiat la Coverciano in Italia

0
Posted December 15, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

chivuFostul căpitan al naționalei noastre, Cristian Chivu, a trecut cu bine examenul pentru licenţa UEFA A, a doua categorie de antrenor, pe care l-au susţinut la Coverciano, a anunţat Federaţia Italiană de Fotbal.

Ajuns la 37 de ani, românul a făcut parte dintr-o grupă de foşti fotbalişti, care au fost admişi şcoala de la Coverciano datorită faptului că au jucat cel puţin şapte sezoane în Serie A şi au evoluat în peste 180 de meciuri în acest campionat sau au fost campioni mondiali.

Grupa a fost formată din următorii foşti jucători: Marco Amelia, Mauro German Camoranesi, Marco Cassetti, Cristian Chivu (foto), Morgan De Sanctis, Fabio Galante, Amantino Mancini, Angelo Palombo şi Luca Toni.

Fotbaliștii amintiți au efectuat 210 ore de cursuri, iar în această săptămână au susţinut examenul final, pe care l-au trecut toţi.

Deținătorii licenței UEFA A, pot pregăti echipe din Serie C sau pot fi secunzi la formaţii din Serie B şi Serie A.

Chivu, care acum este şi observator tehnic al UEFA, a jucat la AS Roma, între 2003 şi 2007, şi la Inter Milano, între 2007 şi 2014, strângând 200 de prezenţe în prima ligă italiană.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)