Demonstratie de forta a Timisoarei in fata unui adversar de nerecunoscut

0
Posted December 11, 2017 by Lucian Popa in Baschet

rsz_1bascÎn cadrul etapei a 8-a a Ligii Naționale de bacshet masculin, CSM U Oradea a primit luni 11 decembrie în Arena Antonio Alexe vizita celor de la BC Timișoara. Din păcate pentru ei, foștii campioni ai României arată foarte modest în acest debut de sezon, și o datăp cu trecerea etapelor, și joacă cu echipa importante, se obișnuiesc cu înfrângerile. Scor final 87-81 (18-21, 21-29, 21-18, 21-19) în favoarea lui Jeremic & Co.

Roș-albaștrii au început bine meciul reușind să conducă pe tabelă cu scorul de 9-2, Timișoara după două minute este deja în penalitate. Din păcate gazdele nu știu profita de acest aspect, Nicolescu singur ratează incredibil. Bănățenii prin curaj Komatina și Jeremic încep să înscrie constant. Organizatorii au mari probleme în apărare, Trotter parcă nu este jucătorul care să impingă echipa spre panoul advers, cifrele lui sunt încă departe de așteptări. Apar schimbări în ambele tabere, dar jocul scade în intensitate. La prima vedere, deși a beneficiat de avans, roș-albaștrii nu au știut să profite de acest aspect.

Sfertul secund începe în ușoara nota de dominare a echipei de pe Bega, care se arată mult mai stăpână pe situație. Stamenkovic își face simțită prezențe pe parchet, pentru prima dată Timișoara egalează la 28. Apar unele momente care nu seamănă deloc cu baschetul iar aruncările sunt total aiurea. Atât Gajovic cât și Pasalic fac fault aiurea, adversarul având o liberă suplimentară, apărarea bihoreană fiind una visătoare. Aceasta nu arată în niciun caz bine în acest debut de sezon și nu pare că poate progresa. Jeremic este pur și simplu de neoprit, Milosevic și Gajovic își ajută și ei echipa. Trotter de la distanță, egalează din nou, finalul aparținând lui Komatina & Co.

Mandache și Valieka au marcat primele puncte pentru orădeni după pauză, un nou turnover al gazdelor. Mandache înscrie și după aceea faultează din nou aiurea. Oradea preia din nou conducerea pe tabelă, Diaz puncteză pentru bănățeni, la faza imediat următoare interceptează. Jelenic singur cu panoul nu are cum rata, apărarea gazdelor este punctul slab al echipei. Incredibil, Oradea nu se regăsește deloc, greșeli copilărești, abatere de teren la Milosevic. Popa Calotă profită și beneficiază de două aruncări libere. Milosevic ratează din poziție favorabilă, la celălalt panou Diaz este de neoprit. Milosevic revine și-și depășește adversarul direct, Diaz este on-fire. Valeika este inexact și vine în sfârșit și timpul de odihnă solicitat de Cristian Achim. Komatina înscrie lejer, Valeika o face și el. Pasalic superb de kla distanță scutură plasa, Diaz ajunge la cota 17. Jelenic de la mare, mare distanță aruncă cu curaj și scutură plasa. Timișoara au +9 pe tabelă, Jeremic ajunge la cota 22. Pasalic protestează și se alege cu un tehnic, publicul începe să protesteze. Jeremic ratează ambele libere, la fel ca și Mijajlovic, un lucru rar văzut în LNBM. Pasalic înscrie la celălalt panou, ultimul minut al sfertului. Mijajlovic își arată din nou valoarea, Mandache ajunge la linia de libere. înscrie doar o singură liberă, Drăgușin prin sleam-dunk, închide sfertul.

Gajovic ratează prima aruncare a ultimului sfert, turnover al oaspeților. Tudor Gheorghe joacă puțin dar are deja patru greșeli personale. Rotația bihorenilor nu dă rezultatele dorite, Gajovic din cădere în faultează pe Drăgușin. Tudor G. din zdero grade o duce pe Timișoara la +11, Nicolescu reduce din diferență. Jocul este controlat clar de alb-violeți, Mijajlovic de la distanță aruncă și înscrie, disperat Cristian Achim solicită timp de odihnă. Se ajunge la +12 pe tabelă. Trotter cu adversar în față înscrie, începem cursa de urmărire. Turnover al vizitatorilor. Popa Calotă ratează, Trotter nu-și asumă responsabilitatea. Pasalic de la distanță înscrie, timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu. Mijajlovic aruncă și ratează, Milosevic înscrie doar o liberă, Jeremic cu mult tupeu, aruncă și înscrie. Milosevic forțează aruncarea, Diaz face pași, Komatina ratează. Milosevic se descurcă foarte bine în spațiul de trei secunde, tot el înscrie doar o liberă. 73-79 arată tabela. Milosevic își ia un capac de zile mari de la Diaz, Oradea are posesia. Diaz este lovit și se întrerupe jocul, cubanezul părăsește terenul. Mijajlovic pătrunde fiind faultat, beneficiază de două libere, ambele transformate. Pasalic este descalificat pentru cinci greșeli personale, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Gajovic pe pătrundere înscrie, Valeika faultează aiurea, reproșând colegilor că nu este ajutat. Mijajlovic înscrie ambele libere, Trotter înscrie, timp de odihnă solicitat de Tudior Costescu. Scor 77-83. Oradea interceptează, Stamenkovic înscrie două puncte, Trotter faultează pe Mijajlovic, acesta din urmă transformă doar o liberă. Mandache aruncă din zero grade și ratează, faultează și este penalizat cu tehnic. Komatina ratează ambele libere. Posesia pentru gazde, mai sunt de jucat 22 secunde. Incredibil, Gajovic singur singurel, ratează, după aceea îl faultează pe Jeremic. Ratează prima tentativă, dar o înscrie pe a doua. Trotter de unu singur, înscrie, timp de odihnăp solicitat de Tudor Costescu.

12 secunde, 4 puncte avans, posesia oaspeții. Trotter faultează din nou, și este descalificat, Mijajlovic din nou la linia de libere. Înscrie ambele tentative și stabilește scorul final.

Cu singuranță că în zilele viitoare vor apărea și primele măsuri pe care Șerban Sere președintele CSM-ul esyte obligat să le ia, dar acum vine depolasarea la Pitești, duminică în fața unui adversar din nou dificil.

Cei mai productivi jucători ai partidei au fost Trotter 19 puncte, Pasalic 14, Milosevic 11 de la gazdel, respectiv Jeremic 30!!!, Diaz 19, Mijajlovic 14.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)