Diferenta a facut-o experienta superioara in momentele decisive

0
Posted December 28, 2017 by Lucian Popa in Baschet

basc mandacheÎn cadrul rundei a X-a a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea a primi joi 28 decembrie în ultimul meci oficial al lui 2017 în Arena Antonio Alexe vizita lui CSM Steaua București. Fără Milosevic cu o problemă personală de familie, orădenii au reputat un succes extrem de important în configurația viitoare a clasamentului cu scorul de 89-81 (21-15, 20-22, 23-24, 25-20).

Nicolescu a înscris primele puncte, M. Zeno a ratat libera suplimentară. Oaspeții irosesc mai multe posesii, în timp ce gazdele au probleme cu procentajele. Pasalic de la mare distanță scutură plasa, la fel ca și Darwiche. Arbitrii iau unele decizii aiurea, Trotter puncteză de sub panoul advers. M. Zeno interceptează și înscrie, steliștii au probleme mari la repunere, Taylor reduce din diferență. Trotter înscrie ambele libere, pentru ca Nicolescu singur cu panoul nu are cum să rateze. Pasalic își arată din nou clasa, la celălalt panou, Marinov irosește posesia, Baciu înscrie. Pe ultimele secunde, Gajovic scutură plasa senzațional. 21-15 după primele zece minute. Țibîrnă înscrie primele puncte în sfertul secund, Gajovic îl obligă pe Jukka Toijala să solicite timp de odihnă.

Mandache de la distanță înscrie și el, Oradea se distanțează la două cifre pe tabelă. Momente foarte bune de joc pentru formația roș-albastră, M. Zeno de la distanță înscrie și el, CSM Steaua solicită în doar câteva secunde al doilea timp de odihnă.

Baciu din nou recuperare ofensivă și înscrie lejer, Taylor îl imită automat. Oradea are un sfert extraordinar la aruncările de la distanță, Mandache înscrie din nou. Țibîrnă câștigă duelul cu Zekovic, Fraseniuc își trece și el numele pe lista marcatorilor. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Valeika coș plus o liberă suplimentară. Valeika prin sleam-dunk, ridică sala în picioare, Zekovic înscrie de la distanță, tot el menține Steaua în meci. Același jucător este on-fire, din nou timp de odihnă al organizatorilor. Boone rupe inelul, partida este intreruptă, Oradea are ultima posesie din prima parte. M. Zeno cu om pe al aruncă și ratează. Așadar la pauza mare, baschetbaliștii dinunicipiul de pe Crișul Repede au doar patru lungimi avans.

Trotter irosește prima aruncare pentru gazde, Taylor beneficiază de o liberă suplimentară pe care o fructifică. Turnover al favoriților locali, Steaua conduce pentru prima dată în acest joc. M. Zeno în două rânduri de la distanță readuce Oradea în avantaj, Pasalic punctează și el. M. Zeno părăsește terenul ușor accidentat, Valeika faultat dur de Baciu. Fraseniuc cu om pe el înscrie, la celălalt panou Gajovic face diferența. Lapornik de la mare, mare distanță înscrie cu noroc, Gajovic ratează, Valeika comite pași. Fraseniuc pe recuperare înscrie, dealtfel punctul vulnerabil al roș-albaștrilor pe tot parcursul jocului. Boone il doboară pe Gajovic și înscrie, Valeika nu primește libera suplimentară. Mandache faultează total aiurea, Taylor la linia de libere. Marinov o readuce pe Steaua CSM la un singur punct în spate, Gajovic transformă ambele libere, ultima posesie e irosită de bucureșteni.

Începe ultimul sfert, turnover al militarilor, Pasalic din poziție dificilă înscrie, Gajovic cu panoul mărește diferența. Stamenkovic pe sirenă înscrie un coș care poate fi decisiv, timp de odihnă al jucătorilor din capitală. Tensiunea în sală crește, arbitrii parcă fluieră după alt regulament. Taylor de la distanță reaprinde speranța pentru Steaua, Trotter singur nu are cum rata. Oradea ajunge repede în penalitate, Taylor transformă ambele libere. Și tot el după o reușită de la distanță îl obligă pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. 73-69 arăta tabela. Marinov cu o aruncare contestată înscrie, Gajovic ratează, Valeika se duce până-n coș. Finalul este dominat de bihoreni, Gajovic este faultat beneficiind de o liberă suplimentară. Timp de odihnă solicitat de Jukka Toijala. 80-74.  Taylor înscrie ambele libere, timp de odihnă solicitat de favoriții locali. Pasalic extrem de dificil punctează decisiv, Taylor ratează prima liberă, dar o înscrie pe a doua. Vizitatorii fac fault repede, Pasalic este exact. Ultimul timp de odihnă al stelei. Zekovic înscrie lejer, Pasalic din nou la linia de libere, înscrie doar o tentativă. Valeika pe urmărire face diferența. Taylor este căpăcit de Țibîrnă, Gajovic înscrie dar expirase timpul de joc.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Gajovic 17 puncte, Valeika 12 de la învingători, respectiv Taylor 22, Zekovic 14.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)