Erik Lincar va fi secundul lui Marius Baciu la Juventus Bucuresti

0
Posted December 15, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

erikAcademica Clinceni îşi pierde antrenorul principal. Erik Lincar (39 de ani) va face din nou echipă cu Marius Baciu şi va conduce o echipă din Liga 1, pe Juventus Bucureşti. Cei doi foşti stelişti au mai colaborat şi la Concordia Chiajna, în 2015, iar acum îl vor înlocui pe Marin Barbu la clubul din Colentina.

Numit la Academica Clinceni în luna mai a acestui an, 2017, Erik Lincar (foto) a condus echipa ilfoveană în finalul sezonului trecut şi a continuat şi în această ediţie de campionat. După 21 de etape desfăşurate în acest sezon, Academica a înregistrat 35 de puncte cu fostul stelist antrenor şi iernează pe locul 6, o poziţie onorabilă, având în vedere situaţia delicată din punct de vedere financiar pe care o traversează. Jucătorii sunt neplătiţi de circa trei luni.

“Ideea e că, sincer, ar fi fost dificil să rămân în situaţia de faţă. Am vorbit cu Marius (n.r. – Baciu), aşa de principiu. Urmează ca săptămână următoare să discutăm mai detaliat. El a fost deja la Juventus şi a discutat. În principiu, da, merg, i-am spus lui Marius. Până nu semnezi, ştii cum e. Acum să vedem şi ce putem face, pentru că situaţia este destul de grea şi trebuie să înţeleagă toată lumea că trebuie făcute nişte transferuri. Asta e o şansă până la urmă. Mergem la meciul din ultima etapă a acestui an, facem o analiză, ne întâlnim săptămâna următoare şi vedem cine va rămâne în continuare, ce jucători se vor căuta. E clar că e echipa e într-o situaţie delicată şi toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie făcut ceva mai mult”, a spus, pentru Liga2.ro, Erik Lincar.

Lincar îi va fi secund lui Marius Baciu (42 de ani), antrenor care, la rândul său, vine de la o echipă din ligile inferioare. Fostul fundaş a preluat-o în vară pe Voinţa Turnu Măgurele, fosta Voinţa Saelele, echipă nou-promovată cu care s-a clasat pe locul 3 la finalul turului în Seria a 3-a a Ligii 3, după Petrolul şi AFCM Alexandria.

“Am lăsat echipa pe locul 6 şi chiar am făcut o treabă bună cu jucătorii pe care i-am avut, tineri, mulţi dintre ei de perspectivă şi care, cu siguranţă, vor face şi ei pasul spre Liga 1. Păcat că nu am avut liniştea asta financiară, cât de cât. Că dacă aveam şi liniştea financiară, eu ştiu, poate şi eu mă gândeam mai mult înainte de a lua o decizie”, a mai spus Lincar despre experienţa pe care a avut-o la Academica Clinceni.

În cariera sa de antrenor principal, pe lângă Academica Clinceni, Erik Lincar a mai pregătit pe Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea şi Luceafărul Oradea, în plus, fiind secund şi la Concordia Chiajna, în Liga 1, în 2015, tocmai într-un staff tehnic condus de Marius Baciu, cel cu care va colavora acum şi la Juventus Bucureşti. Lincar a reuşit două promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis şi Damila.

Marius Baciu a fost antrenorul echipelor Voinţa Sibiu, Pandurii Târgu Jiu, Unirea Alba Iulia, ACSMS Poli Iaşi, Flacăra Făget, SC Bacău, FC Clinceni, Concordia Chiajna şi Voinţa Turnu Măgurele.

Juventus Bucureşti ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 1, 14, după 21 de etape desfăşurate în acest sezon. Gruparea din Capitală care îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Ploieşti are doar 9 puncte acumulate până acum şi în prima ligă a fost pregătită de Daniel Opriţa şi Marin Barbu. Duminică, de la ora 17:30, Juventus joacă în deplasare, la Iaşi, cu CSM Poli, în ultima etapă din acest an.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)