Franta este noua campioana mondiala la handbal feminin

0
Posted December 18, 2017 by Lucian Popa in Handbal

frantaEchipa Franței a reușit ceea ce părea imposibil în finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania. Handbalistele din Hexagon au răpus căpcăunul norvegian.

Franța a triumfat cu 23-21 (11-10) după un meci jucat tactic perfect de către fetele lui Olivier Krumbholz. Antrenorul francez obține astfel al doilea titlu mondial, după cel din urmă cu 14 ani.

La Hamburg, Norvegia a început în forță finala, dar franțuzoaicele au reacționat repede și au impus ritmul, ceva mai lent decât erau obișnuite nordicele.

Cu o defensivă mobilă și solidă, Pineau și compania au câștigat duelul fizic cu norvegiencele, care au încercat să-și impună viteza, dar fie au ratat, fie au rămas în pană de idei.

Intensitatea finalei a implicat și o uzură mentală aparte, aspect vizibil și pe bancă, unde cei doi tehnicieni au părut mai agitați decât de obicei.

Franța și-a asumat mai multe eliminări, însă planul pus la cale de Krumbholz a dat rezultate, beneficiind și de o prestație impresionantă din partea portăriței Amandine Leynaud, dar și a lui Camille Aygoln, care deseori și-a completat antrenorul la time-out-uri. De remarcat și atitudinea proactivă a lui Orlane Kanor (20 de ani), care a fost chemată pentru semifinale în locul accidentatei Astride N’Gouan.

„Luciditatea în momentele grele ne-a ajutat. Fetele acestea știu cât au muncit și cât au suferit la antrenamente, dar dincolo de capacitatea fizică am arătat că mental nu ne bate nimeni. Am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântul, iar reconstrucția a început cum nu se poate mai bine”, a declarat Olivier Krumbholz după finală.

„Avem urmașe fenomenale. Vin handbaliste extraordinare din urmă. Am fost fabuloase astăzi”, a declarat și Allison Pineau după victoria în fața Norvegiei.

FRANȚA – Portari: Leynaud, Darleux. Jucătoare de câmp : Ayglon (2 goluri), Pineau (4), Landre (3), Zaadi, Houette (4), Niakaté (1), Dembélé (1), Flippes (1), Kanor (1), Edwige, Nze Minko (2), Niombla, Lacrabère, Dancette.

NORVEGIA – Poartari : Grimsbo, Si.Solberg, Lunde. Jucătoare de câmp : Kristiansen (6 goluri), Loke (4), Skogrand, Ingstad, Mork (7), Oftedal (1), Brattset (2), Christensen, Kurtovic, Herrem, Sa.Solberg (1), Jacobsen, Arntzen.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)