Gala Fotbalului Bihorean, o reusita deplina

0
Posted December 11, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

galaebihoreanul.ro

Desfăşurată sâmbătă seară, la Hotel Continental Forum, prima gală a fotbalului bihorean a avut menirea de a-i premia pe cei mai buni jucători şi antrenori din fotbalul judeţean, mai exact din competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, cea care s-a ocupat şi de acest eveniment.

“Este o premieră pentru fotbalul bihorean şi, după cum am aflat de la colegii veniţi de la Federaţie, chiar din ţară. Mă bucur pentru aceasta. Organizarea acestei gale a pornit de la mai multe ipoteze, să socializăm, să ne întâlnim, să ne premiem laureaţi, pe cei meritoşi, să mai ascultăm o colindă. Eu zic că este un eveniment benefic şi cu siguranţă va mai continua, suntem acum la prima ediţie, dar va urma şi ediţia a II-a, a III-a, a IV-a şi aşa mai departe”, a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Gala a început cu o rugăciune, susţinută de preotul Alexandru Krenek, care e şi preşedintele clubului CS Oşorhei, apoi s-a susţinut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai, dar şi a unor foşti fotbalişti sau antrenori trecuţi la cele veşnice în decursul anului 2017, precum prof. Nicolae Kovacs, Călin Mănoiu şi tânărul portar de numai 19 ani, Gabriel Guti.

Apoi, au fost prezentaţi şi premiaţi invitaţii speciali, Octavian Goga, vicepreşedintele Federaţiei Române de Fotbal, preşedintele AJF-urilor din ţară şi preşedintele AJF Braşov, Gabriel Bodescu, secretarul general al FRF, fostul mare fotbalist Alexandru Boc, fostul mare arbitru orădean Octavian Ştreng, Zeno Bundea, Alex Krenek, Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Bucur, preşedintele AJF Mureş şi Daniel Sabău, preşedintele AJF Sălaj.

Deşi au fost invitaţi, au lipsit din diferite motive Marcel Puşcaş şi Emerich Jenei.

Premii speciale au primit însă şi Ioan Suciu, pentru activitatea depusă în folosul fotbalului bihorean, reprezentantul Direcţiei de Implementare şi Dezvoltare a Proiectelor Bihor, Petruţ Drăgan, directorul DJST Bihor, Ioan Bogdan, comandantul Jandarmeriei Bihor şi Călin Hoţupan, inspectorul de specialitate al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

De asemenea, Vlad Gheţe a fost premiat pentru faptul că, deşi este portar, a reuşit să înscrie cinci goluri pentru echipa sa de club, CS Diosig, în acest sezon. Zeno Bundea şi doctorul sportiv Carmen Gabriela Morariu au primit şi ei premii speciale, cum, de altfel, au fost premiaţi şi Gheorghe Rusu, de la AJF, Ionuţ Cergheş, antrenorul echipei Gloria Căbeşti, gazetarul Ionel Popa, dar şi Sergiu Ciocan, de la CSM Olimpia Salonta, pentru faptul că în turul de campionat a înscris 12 goluri în 15 partide din Liga a IV-a.

Printre puţinele prezenţe feminine de la prima gală a fotbalului bihorean s-a numărat şi Anamaria Busuioc, preşedintele clubului din Gepiu, care a primit un premiu special, oferit de secretarul general al FRF şi anume un tricou al echipei naţionale de fotbal.

S-a trecut apoi la principalele premii ale galei. Cel mai bun portar al Ligii a IV-a a fost desemnat Cosmin Verdeş, de la Unirea Livada, care a primit cele mai multe voturi, 7, de la antrenorii tuturor echipelor din competiţie. Cel mai bun jucător al Ligii a IV-a în 2017 a fost desemnat Sergiu Pop, de la Crişul Aleşd, care a acumult 45 de puncte, cu trei mai mult decât ocupnatul locului II, Zeno Bundea.

La Liga a V-a, cel mai bun portar al Seriei I a fost ales Istvan Groza, de la Inter Aştileu, iar cel mai bun jucător, Andrei Haş, de la CAO Oradea. În Seria a II-a, cel mai bun portar a fost desemnat Ciprian Negruţ, de la Unirea Oşorhei, iar cel mai bun jucător, Florinel Laurenţiu Alb, de la Glorian Căbeşti.

În fine, dar nu în ultimul rând, antrenorul anului în fotbalul bihorean a fost desemnat tânărul George Zima, cel care în prima parte a anului a antrenat echipa FC Bihor Legenda 1902, iar în cea de-a doua parte, pe Dinamo Leonardo Oradea, dar şi echipa de futsal Dinamo Leonardo.

După festivitatea de premiere, cei prezenţi au putut asculta colninde, dar şi alte momente muzicale, interpretate de Claudiu Borza, Larisa Oneţ şi Ina Rus.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)