MMA ar putea deveni ramura sportiva in Romania

0
Posted December 7, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

mmaPracticanții artelor marțiale mixte (MMA) din România vor beneficia în perioada următoare de recunoașterea acestei ramuri sportive din partea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

„Cu două luni înainte de Campionatul Mondial de MMA din Las Vegas, după aproape trei ani de la demararea procesului de recunoaștere oficiale a practicării ramurii de sport arte marțiale mixte — MMA, inițiatorii acestui proces așteaptă dintr-o clipă în alta primirea ordinului de recunoaștere din partea Ministerului Tineretului și Sportului”, se arată în comunicat.

Din 2013, MMA a făcut demersuri în fața comisiei de recunoaștere din cadrul MTS pentru a demonstra că acest sport este într-o continuă dezvoltare, inclusiv în România, și, în consecință, pe fondul sporirii continue a numărului de practicanți, se impune reglementarea sa, mai arată documentul.

Reprezentanții noștri nu au ratat niciun campionat internațional organizat sub egida Federației Internaționale de Arte Marțiale Mixte (IMMAF), iar în țara noastră s-au organizat deja 9 competiții, seminarii de arbitraj și un curs internațional de arbitri MMA.

În Romania sunt peste 40 de cluburi, în cel cel puțin 20 județe, care practică acest sport, iar numărul de practicanți se apropie de 1.000, dintre care cel puțin 200 îl practică în regim de performanță.

La Campionatul Mondial de MMA din Las Vegas din 2014 au participat 7 sportivi din România, iar Nicolo Bonati a obținut medalia de argint. În 2015, România a obținut două medalii, una de bronz la Campionatul Mondial de MMA, prin Vlad Mavrodin, iar cealaltă de argint la Openul European, prin Raluca Dinescu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)