O alta atitudine, cea de invingatori

0
Posted December 17, 2017 by Lucian Popa in Baschet

pitestiÎn cadrul etapei a IX-a a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea vicecampioana în exercițiu s-a deplasat la Pitești pentru a juca pe terenul celor de la BCM U din localitate. La finele unui meci dominat tactic de gruparea vizitatoare, aceștia au reușit în cele din urmă să se impună cu scorul de 73-65 (23-15, 15-14, 20-20, 15-16).

Pasalic a marcat primul de la distanță, același jucător mârind diferența. Kostoski înscrie doar o singură liberă, Ionescu cu curaj din zero grade scutură plasa, la fel ca și Nuutinen. Milosevic este chemat la bancă după două greșeli personale, Gajovic de la distanță înscrie și el. Stamenkovic pe urmărire înscrie, Oradea impune ritmul jocului. Nicoară reduce din handicap, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Troupe egalează, Stamenkovic din nou superb înscrie. Revenire după o pauză îndelungată a lui Martin Zeno pe parchet. Gajovic cu mult tupeu și Martin Zeno de la linia de libere măresc diferență, pe ultima secundă, Nicoară din poziție dificilă punctează și el.  Sfertul secund începe cu reușita lui Kostoski și punctele lui Troupe pe urmărire. Mandache și trece și el numepe pe lista marcatorilor, în timp ce Stamenkovic își face bine treaba, Rusell singur cu panoul ratează, Nicoară înscrie două puncte ușoare, timp de odihnă solicitat de antreorul CSM-ului. Țibîrnă înscrie de sub panoul advers, Gajovic interceptează și face diferența. Nuutinen reduce din digferență, Martin Zeno își reglează și el tirul. Parcă e un duel, Nuutinen versus CSM Oradea.

M. Zeno ratează singur cu panoul, Nicoară interceptează. Oaspeții au avut un final de primă repriză, Milosevic mărind diferența în favoarea roș-albaștrilor. Același Milosevic rămâne cel mai bun marcator cu două reușite personale, iar diferența crește la două cifre. Nicoară și Agafonov sunt cei care mențin Pitești-ul la o distanță rezonabilă, Troupe își depășește lejer adversarul direct.

Milosevic menține o formă sportivă conatantă, mereu este on-fire, când echipa are mai mare nevoie de sprijinul lui. M. Zeno din zero grade scutură plasa, Oradea având un procentaj de 50 % de la distanță. Laczi Lazar reușește să înscrie și el, Russell punctează cu adversar în față, pe ultimele secunde M. Zeno face diferența.

Începe ultmilul sfert, turnover Oradea, turnover Pitești, Gajovic de la distanță înscrie. Russell prin sleam-dunk reduce din diferență, Nicoară protestează, și primește antisportiv. Troupese duce până-n coș, arbitrii incită spiritele cu o decizia greșită în favoarea oaspeților. Kostoski marchează de la distanță, timp de odihnă al vizitatorilor. Valeika urmărește perfect și a doua oară câștigă duelul cu apărătorii adverși. Mandache încarcă și înscrie perfect, la celălalt panou Nuutinen ratează. Troupe se hotărește să arunce de la distanță înscrie, Kostoski înscrie ambele libere. Mai sunt de jucat 70 secunde, tabela arată 65-70. Pasalic cu mult calm, înscrie o triplă decisivă, timp de odihnă al gazdelor. Nicoară aruncă de la distanță inexact, Mandache ratează și el.

Cei mai productivi jucători au fost Troupe 15 puncte, Agafonov 14 de la învinși, respectiv Milosevic și Gajovic fiecare cu câte 16 puncte.

Meciul a început cu o mică întârziere datorită faptului că suporterii gazdelor într-o acțiune de colecția a plusilor pentru o cauză nobilă au aruncat cu mai multe astfel de jucării pe parchet. La oaspeți evoluează și doi jucători originari din Oradea, Laczi Lazar și Titus Nicoară, ambii făcându-și junioratul la LPS Bihorul.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)