Oradea revine in final de joc, dar nu sunt capabili sa castige

0
Posted December 2, 2017 by Lucian Popa in Baschet

rsz_3atacÎn cadrul rundei cu numarul șapte a Ligii Naționale de baschet masculin, sâmbătă 2 decembrie s-au întâlnit la Cluj-Napoca, U BT din localitate și CSM U Oradea. Din păcate pentru ei, baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au fost aproape de o victorie, dar nu au știut gestionat un final favorabil. Așadar U BT se impune cu emoții cu scorul de 83-82 (27-25, 25-17, 18-14, 13-26).

Gazdele au început bine meciul, Watson a fost on-fire, Trotter si Valeika au înscris pentru orădeni. Clujenii ajung la +5 pe tabelă după reușitele lui Kromah și Barro, bihorenii revin pe tabelă Trotter descurcându-se foarte bine. Se merge cap la cap, elevii lui Cristian Achim au mari probleme la repunere, presiungul avansat al gazdelor punându-le reale probleme. Drungilas transforma ambele libere in timp ce Gajovic rateaza de la distanță ultima aruncare. După zece minute, alb-negrii au un minimum avantaj.

Calnicenco rateaza prima aruncare a sfertului secund, Milosevic aruncă de la distanță și scutură plasa. Watson se duce până-n coș, din nou Milosevic se face remarcat din nou de la distanță. Watson si el de la distanță înscrie, dar Milosevic nu este deacord. Superba evolutia muntenegreanului, trei reusite personale din spatele semicercului. Timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan.

Kromah prin sleam-dunk, scutură plasa, la celălalt panou Trotter este inexact. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Trotter finalizează de sus, la celălalt panou Sakic rateaza. Pasalic de la distanță înscrie, restabilind egalitatea 41-41. Watson își duce echipa în avantaj. Oradea se apără destul de bine, Watson cu o reușită personală, Nicolescu ratează, singur, singurel. inacceptabilașa ceva. Gray înscrie și el din zero grade, pe final de atac.

La pauza mare organizatorii au +10 pe tabelă.

Kromah înscrie primul după pauză, tot el mărind diferența.

Oradea nu are replică, cedează prea ușor mingea în terenul advers, Kuti înscrie prin sleam-dunk și-l obligă pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Clujul ajunge la +17. Valeika reduce din diferență, Barro are procentaj de 100% la libere. Trotter înscrie și el, Kromah punctează. Watson 3/3 de la distanță. Torok este căpăcit de Milosevic, Mandache aruncă și ratează, turnover al gazdelor. Două puncte ușoare pe mâna lui Calnicenco, Trotter cu aruncare deschisă ratează, Kromah pe final de sfert o face si el.

Torok este primul marcator al ultimului sfert, Valeika înscrie și el, un nou turnover al organizatorilor. Oaspeții încep cursa de urmărire, Țibîrnă de la distanță ratează, Nicolescu inteligent pe urmărire înscrie. Gajovic ratează și tot el urmărește punând mingea-n coș. Oradea dă semne că are capacitatea de a reveni pe tabelă. Sakic înscrie iar Stamenkovic are două momente extrem de inspirate. Clujenii ratează de al libere, Gajovic forțează aruncarea. Nicolescu reduce din diferență, Țibîrnă de la distanță înscrie, fault ofensiv la Milosevic. Meciul se încinge, Stamenkovic de la distanță înscrie, timp de odihnă al baschetbaliștilor de pe Someș. 78-76 arăta tabela. Stamenkovic aruncă și ratează, Milosevic recuperează și înscrie beneficiind de o liberă suplimentară. CSM-ul egalează. 79-79. Ce meci, ce final. Mai sunt de jucat mai puțin de 60 secunde. Turnover al gazdelor, Oradea poate profita. Gajovic la libere înscrie ambele tentative, schimbări în ambele tabere. Watson îl depășește pe Țibîrnă și restabilește egalitatea 81-81. Timp de odihnă al roș-albaștrilor. 19 secunde de joc. Milosevic este faultat cu 12 secunde înainte de final. Ratează prima tentativă, dar o înscrie pe a doua. Schimbări în ambele tabere. Watson se duce cu o acțiune personală finalizând spectaculos, 83-82, oaspeții ezită să faulteze.

Mai sunt de jucat patru secunde, Pasalic repune pentru Stamenkovic care se grăbește și ratează de la mare distanță. CSM-ul a avut șansa victoriei dar nu a știut profita de ea, iar finalul a fost gestionat câtse poate de neispirat. Cei mai buni marcatori ai partudei au fost Watson 22 puncte, Kramoh 18 de la gazde, respectiv Milosevic 21, Trotter 14 de la vizitatori.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)