Problemele se rezolva la echipa si nu in public. Esti un caracter modest!!!

0
Posted December 12, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit despre meciul pierdut cu BC SCM Timișoara, scor 81-87, în etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

“În primul rând vreau să îi felicit pe adversari, pe cei de la Timișoara pentru această victorie. Au avut o seară de excepție de la distanță. Noi am jucat foarte prost din punctul meu de vedere.

Există niște lucruri în cadrul echipei care nu funcționează corect și acestea nu sunt doar de natură baschetbalistică. Prin urmare va trebui să luăm măsuri extrem de repede. Nu pot să spun mai multe despre aceste lururi, dar le veți afla la momentul potrivit. Cert este că nu e bine să vorbim foarte la cald, însă cu siguranță vom lua măsuri importante.

Noi nu am pierdut acest meci neapărat din punct de vedere baschetbalistic. Se întâmplă anumite lucruri și va trebui să ne gândim serios la ce avem de făcut. Uneori se poate pierde pe alte considerente decât cele tactice sau strict baschetbalistice. Se poate pierde de lipsă de concentrare sau de relații care nu sunt potrivite între anumiți jucători. Este foarte greu ca un lucru să funcționeze din punct de vedere baschetbalistic, dacă din punct de vedere uman nu se leagă lucrurile.

E adevărat, am avut și puțin ghinion. Timișoara a avut o seară maginifică la trei puncte și asta se pare că ne urmărește. Galațiul a avut o prestație similară împotriva noastră. S-ar părea că suntem buni să îi băgăm pe alții în formă.

De când sunt eu antrenor există două lucruri pe care echipele mele le-au făcut. E ca și o etichetă a echipelor antrenate de mine. Am fost cea mai combinativă echipă și am fost o echipă care se apără. În acest moment nu facem nici una și nici alta. Mă refer la tot ce s-a întâmplat în acest sezon până la această oră. Nimic. Nici joc colectiv nu avem, ținem prea mult mingea în mână. Nici nu ne apărăm. Am avut cazuri când marcam foarte puțin, precum echipa din sezonul 2012/13, doar că făceam de așa natură încât primeam și mai puțin. Acum nu facem nimic din aceste lucruri.”

Antrenorul CSM-ul a concluzionat:

“Eu știu foarte bine ce am de făcut în acest moment. Îmi pusesem foarte mari speranțe în acești băieți, doar că uneori nu se potrivește. Eu știu 100% ce vreau să fac în continuare. Rămâne de văzut ce se poate din ceea vreau eu.

Desigur, există absența lui Zeno. Nu avem de unde să știm cum ar fi evolut situația noastră dacă el nu se accidenta. Poate eram pe primul loc, poate parcursul nostru ar fi fost altul cu el în teren. Nu putem să știm cum ar fi decurs lucrurile.

Din punctul meu de vedere problema nu este că pierdem meciuri acum. Pe mine mă interesează să găsesc soluțiile ca echipa să funcționeze și să obțină rezultate atunci când se trage linie, în playoff. Există posibilitatea să faci rezultat de pe locul 8 în sezonul regulat, tot așa cum poți să ieși din primul tur al playoff-ului de pe primul loc. Noi putem să învingem pe oricine, motiv pentru care nu mă îngrijorează faptul că pierdem meciuri acum. Din păcate tot acum arătăm ca o echipă care poate să piardă cu oricine.

Problema noastră este legată strict de rezolvarea situației sau situațiilor care există la ora actuală în echipă. Am tot încercat să găsesc soluții pentru rezolvarea internă a ceea ce nu funcționează, dar uneori e necesar să luăm măsuri. În viață sunt lucruri de acest gen, nepotrivire între oameni. Din această cauză nu suntem o echipă.

În acest moment noi nu suntem o echipă, iar în aceste condiții nu poți emite pretenții de înalt nivel!”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)