Zidane antrenorul anului, Ronaldo jucatorul anului

0
Posted December 29, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

zidaneAtacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a fost desemnat jucătorul anului, iar tehnicianul formaţiei din capitala Spaniei, francezul Zinedine Zidane, antrenorul anului, în cadrul Globe Soccer Awards. Real Madrid
Festivitatea a avut loc, joi, la Dubai. Aceste trofee sunt decernate de Asociaţia europeană a agenţilor de jucători (EFAA) şi de Asociaţia europeană a cluburilor (ECA).

Este pentru a patra oară când Ronaldo primeşte acaestă distincţie, după cele din 2011, 2014 şi 2016. El a mai primit în acest an Balonul de aur şi a fost declarat jucătorul anului în ancheta FIFA. Ronaldo a lipsit de la gala din Dubai.

Pentru titlul decernat joi au mai candidat Lionel Messi (FC Barcelona), Neymar (PSG), Gianluigi Buffon (Juventus), Sergio Ramos (Real Madrid), Paulo Dybala (Juventus) şi Kylian Mbappé (PSG).

Câştigătoare a campionatului Spaniei, a Super Cupei Spaniei, a trofeului Ligii Campionilor, a Supercupei Europei şi a Cupei Mondiale a cluburilor în 2017, Real Madrid a mai fost aleasă echipa anului în această anchetă în 2014 şi 2016.

În schimb, Zidane intră pentru prima dată în posesia acestui trofeu. El îi succede selecţionerului Portugaliei, Fernando Santos, care a fost recompensat anul trecut pentru titlul european.

Felix Brych a fost ales arbitrul anului, iar liga spaniolă cea mai puternică în 2017.

În cadrul festivităţii, Francesco Totti, Carles Puyol şi Marcello Lippi au primit premii pentru cariera lor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)