Oradea castiga intr-un final modest la Craiova

0
Posted January 31, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn cadrul rindei a XVII-a a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea a reputat un succes extrem de important, poate chiar decisiv pentru configurația finală a clasamentului pe terenul celor de la SCM U Craiova. Cu un Richard într-o formă foarte bună, roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 90-88 (25-25, 32-21, 19-19, 14-23).

Nou venitul Sean Denison a început ca titular, Valeika a înscris primele puncte, Aleksandrov de la distanță scutură plasa.

Kariniauskas punctează, replica gazdelor vine pa mâna lui Sirisevic care transformă ambele libere. După reușita lui Vîrna oltenii încearcă se se distanțeze, bihorenii restabilesc egalitatea.

Craiovenii în două rânduri înscriu de la distanță, ajungând la +9 pe tabelă, Oradea revine și reduce din diferență în două atacuri. Foarte multe puncte înscrise în primul sfert, Pe sirenă, Kariniauskas egalează situația pe tabelă 25-25.

Samuels deschide sfertul secund cu un sleam-dunk, Valeika restabilește egalitatea. Orbeanu de la sistanță face diferența, Mandache din pozitie dificilă punctează, Pasalic își duce echipa în avantaj. Gajovic este exact la libere, Paasoja faultat pe pătrundere, Mandache îl obligă pe Rami Hadar să solicite timp de odihnă. 37-32 în favoarea oaspeților arăta tabela, Richard reușind încă două puncte. Alb-albaștrii înscriu un coș după expirarea timpului de joc care este validat. Țibîrnă pe recuperare punctează decisiv. Kariniauskas e din alt film, ratează ambele libere când echipa are nevoie de el, Țibîrnă este penalizat cu fault în atac. Contra rapidă pe mâna lui Gajovic nu are sorți de izbândă, Samuels printr-un efort suplimentar înscrie. Richard este exact la linia de libere, și tot el interceptează în terenul advers. Vizitatorii au +9 pe tabelă, Samuels este penalizat cu fault antisportiv, Mandache la linia de libere. Diferența crește la 11 puncte. Richard din zero grade punctează extraordinar, din nou tip de odihnă al gazdelor. Kikos de la distanță reduce din diferență, Aleksandrov este exact la libere, la celălalt panou deviază un balon în coșul propriu.

Cu 45 secunde înainte de finalul primei reprize, Cristian Achim solicită timp de odihnă. Richard de al distanță este perfect, Aleksandrov de la distanță și el are ultimul cuvânt. La pauză, orădenii au un avantaj de 11 puncte pe tabelă.

Nicolescu înscrie promițător cu panoul de la distanță, Samuels se descurcă foarte bine sub panoul orădean. Martinic înscrie pe lângă un adversar beneficiind de o liberă suplimentară. Kikos scutură plasa de la distanță, timp de odihnă solicitat de vâlceanul Achim. Craiova vine în spatele fostei campioane, Denison înscrie lejer. Valeika singur, singurel nu are cum rata, un nou turnover al gazdelor. Kariniauskas înscrie dar la faza imedit următoare, pasează aiurea. Denison mărește diferența, apărarea baschetbaliștilor din municipiul de pe Crișul Repede este foarte utilă. Kariniauskas de la distanță înscrie, Oradea ajunge la +15. În mod normal a luat o opțiune serioasă pentru victorie. Siriscevic pe pătrundere nu are cum fi oprit, Reed de la linia de libere, înscrie lejer. Gajovic singur ratează!!!, pe sirenă Țibîrnă este faultat…Craiova nu este în penalitate.

Pasalic punctează singur, după aceea face un fault total aiurea. Kikos trei libere transformate. Gajovic înscrie peste Kikos, acesta din urmă ajunge la linia de libere. Țibînă recuperează și înscrie. Arbitrii fluieră extrem de ușor împotriva bihorenilor, Martinic extrem de modest, ratează, Gajovic de la distanță face diferența. Samuels cu un adversar în față, punea mingea-n coș, Siriscevic aruncă de la distanță, de două ori scutură plasa.

Cristian Achim doarme pe el!!! În cele din urmă este trezit și cere timp de odihnă.

Bihorenii duc fiecare atac la limita celor 24 secunde, Samuels cu noroc scutură plasa, apărarea lasă de dorit. Decizie ciudată în favoarea orădenilor, Kariniauskas ajunge la linia de libere. Înscrie prima, și pe a doua. Oradea ajunge în penalizare, Martinic exact la libere. Denison ratează, Valeika faultează inutil.

Martinic din nou exact la libere. Trei puncte în plus pentru oaspeți.

Kariniauskas ratează, Martinic ratează, timp de odihnă al oltenilor. Martinic înscrie, de lângă adversarul direct, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. 89-88 arăta tabela, 28 secunde de joc. Kariniauskas aruncă și ratează, Oradea are noroc și recuperează, Pasalic faultat.

Pasalic înscrie prima aruncare și o ratează intenționat pe a doua, pe ultima aruncare este blocați oltenii. Chiar dacă au câștigat, Țibîrnă ^ Co. au fost de nerecunoscut în ultimul sfert când au avut și noroc. Un meci se joacă 40 minute care trebuiesc jucate la capacitate maximă. Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Siriscevic 18 puncte de la gazde, respectiv Richard 18, Kariniauskas 17 și Denison 12.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)