Cristian Achim: Vin meciuri grele pentru noi

0
Posted January 20, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea a participat la conferința de presă ce a urmat meciului câștiga în compania lui BC Mureș, scor 108-55. Partida contează pentru etapa a 15-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

Iată ce a declarat tehnicianul Leilor Roșii:

“Nu sunt prea multe de spus despre acest joc. Îmi pare rău că în Liga Națională există astfel de meciuri. Regret problemele pe care BC Mureș le are, o spun cât se poate de sincer. Acest lucru nu are cum să ducă la ceva bun, pentru nimeni. Eu nu sunt mulțumit să câștig meciuri de asemenea manieră și cu siguranță noi nu am câștigat nimic de pe urma acestei partide.

Îmi pare rău că BC Mureș a jucat fără cei doi jucători străini și fără Borșa. Cu acești jucători în teren, această echipă a reușit câteva prestații foarte bune și a repurtat niște victorii impresionante. Nu știm ce s-ar fi întâmplat dacă ei ar fi jucat, însă e cât se poate de evident că ar fi fost un meci mult mai competitiv și mai echilibrat. Mi-a fost greu inclusiv mie la startul acestui meci când am văzut că cei doi suedezi nu sunt cu echipa din Tîrgu Mureș.”

În legătură cu programul echipei, antrenorul Leilor Roșii a opinat:

“Începând din etapa următoare vin meciurile grele pentru noi. Urmează meciul cu Galațiul, o echipă ce are în componență șase jucători străini și care continuă să se întărească. Noi dorim să ne luăm revanșa pentru înfrângerea suferită în tur. Apoi va fi meciul de la Craiova, cu o echipă foarte talentată din punct de vedere ofensiv, într-o locație dificilă.”

Chestionat despre jucătorii transferați în cursul lunii ianuarie, Achim a spus:

“Încercăm să integrăm jucătorii noi într-un timp cât mai scurt. Am mare încredere în jucătorii veniți și în grupul pe care îl avem aici. Kris este un ‘replacement’ deosebit pentru Martin Zeno, iar Kariniauskas este un jucător care cred eu că este mai mulat pe profilul acestei echipe. Ni s-a alăturat Tudor Fometescu, un tânăr baschetbalist de perspectivă, care a debutat în această seară în Liga Națională. Eu sunt încrezător, chiar dacă nu sunt un fan al schimbărilor de jucători. Repet însă, îmi place foarte mult cum arată echipa noastră.

Nu pot să spun că s-a închis lista modificărilor în echipa noastră. Cel mai bun răspuns pe care pot să îl dau este că pe 28 februarie se închide sigur. Suntem în România, așa că ne putem aștepta la absolut orice.”

Referitor la prestațiile lui Bobe Nicolescu din ultimele etape, antrenorul CSM CSU Oradea a spus:

“Bobe este în creștere, în maturizare. A căpătat încredere și repet ce am spus mai demult, mai ales că am pretenția de la mine că știu ce spun, Bobe este un viitor jucător foarte bun. Am încredere deosebită în el și iată că începe să arate de ce e în stare. Se află pe o pantă ascendentă și îl aștept să ne vină în ajutor și la meciurile mai grele.”

Despre absențe, Achim a precizat:

“Nu avem informații noi despre Martin Zeno. El a fost operat și chiar dacă genunchiul său este umflat, ni s-a comunicat că acest lucru nu îi va afecta programul de recuperare. Așteptăm să vedem cum evoluează starea lui.

Basti Ionescu a avut niște dureri la genunchi. Recomandarea medicilor a fost ca el să nu se antreneze în programul echipei timp de patru zile. Acest interval expiră sâmbătă, astfel încât de duminica, după ziua de pauză a echipei, va reveni în programul ei.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)