CSM U inca in cautarea echipei ideale. Pleaca Milosevic, vine Sean Denison

0
Posted January 23, 2018 by Lucian Popa in Baschet

rsz_denisonSean Denison revine la CSM CSU Oradea. Baschetbalistul canadian a semnat un angajament cu valabilitate pentru actualul sezon competițional. El se va alătura echipei la antrenamente în cursul acestei săptămâni.

Sean Denison (foto) a semnat în cursul verii trecute cu Nizhny Novgorod, din Rusia, formație angrenată în Liga VTB și competițiile continentale FIBA (a început în Champions League, după care a ajuns în FIBA Europe Cup). Cele două părți au convenit să rezilieze acordul înaintea începerii oficiale a sezonului competițional 2017/18. Sean nu a jucat niciun meci oficial în actuala stagiune.

Antrenorul Cristian Achim a apreciat mereu spiritul de combativitate, calitatea fizică și atletică, nivelul uniform de intensitate afișat în joc indiferent de modul de desfășurare al meciurilor și de mingile care au trecut prin mâinile lui Denison. De asemenea, abilitatea de a alerga în tranziție, un element extrem de important în actuala echipă și capacitatea de a se apăra la pozițiile 4-5 și de a gestiona situațiile de mismatch în defensivă, sunt toate elemente luate în considerare de staff-ul tehnic în decizia de a relua colaborarea cu acest jucător.

Fără îndoială lipsa jocurilor în picioare și faptul că nu a fost angrenat în competiție pe parcursul acestui sezon reprezintă factori negativi în ceea ce privește forma fizică specifică a lui Denison. În acest sens, staff-ul tehnic va avea o misiune deloc ușoară de a-l aduce pe Sean într-o stare fizică corespunzătoare, având în vedere că urmează turneul de Cupa României, în cadrul căruia dorința echipei orădene este să joace trei meciuri decisive în decurs de patru zile.

Denison are două sezoane la activ în România. Canadianul a mai evoluat pentru CSM Oradea în sezonul 2013/14, când a cucerit două medalii de argint, respectiv în 2016/17, când a cucerit medalia de bronz în campionat, a fost semifinalist în cupă și o piesă de bază în aventura din Basketball Champions League.

În total, Denison a jucat 74 meciuri în LNBM, câte 37 în fiecare sezon. El are medii statistice de 10.9 puncte, 5.1 recuperări (1.7 ofensive), 1.4 pase decisive, 1.1 capace și 1.0 intercepții pentru 13.0 la eficiență în 23 minute pe partidă. De asemenea, Sean are procentaje de 57% la două puncte, 33% la trei puncte și 61% la linia de pedeapsă. Sean Denison îl va înlocui pe Nemanja Milosevic în angrenajul formației bihorene. El va juca la interior, alături de Arturas Valeika, Bogdan Țîbîrnă și Mihai Gavrilă. Pe această cale, conducerea CSM Oradea îi mulțumește sportivului originar din Muntenegru pentru perioada de colaborare și îi urează mult succes în continuarea activității baschetbalistice.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)