Oradea revine in meci, dar nu are forta necesara unei victorii

0
Posted January 4, 2018 by Lucian Popa in Baschet

baschetÎn cadrul etapei a XII-a a Ligii Naționale de bacshet masculin, CSM U Oradea a jucat joi 4 ianuarie în deplasare la Sibiu contra celor de la BC CSU din localitate. În cele din urmă după ce au recuperat o diferență de 17 puncte, gruparea roș-albastră nu a avut puterea în final să câștige.

Așadar scor final 83-76 (25-14, 18-20, 19-24, 21-18).

Pratt de la distanță a înscris primul, la celălalt panou Trotter aruncă și ratează, un nou turnover al vizitatorilor. Dragoste pătrunde în viteză și înscrie, cu toată opoziția lui Valeika. Kinnrad de la distanță și Laser îl obligă pur și simplu pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Început dezastruos pentru orădeni, tabela arăta un neverosibil 12-0!!! Dragoste punctează din nou, Țibîrnă este căpăcit de Cooper. Nicolescu aruncă aiurea, Kinnard punctează, 17-0. Roș-albaștrii revin în meci după reușitele de trei puncte ale lui Nicolescu, Milosevic și Pasalic. Milosevic este căpăcit dur de Cooper, primul transformă ambele aruncări pentru ca nou venitul Kris Richard să înscrie și el din zero grade, 20-14. Timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu. Bogdan Popescu înscrie primele puncte pentru el, Pasalic și Milosevic în două rânduri ratează.  Dragoste pe ultima secundă scoate faulttul, transformă ambele tentative. După primele zece minute gazdele au +11 pe tabelă.

Pasalic înscrie primele puncte ale sfertului secund, Pratt punctează și el. Gajovic transformă ambele libere, în timp ce Paliciuc de la distanță scutură plasa. Gajovic de la mare distanță își gixează adversarul și reduce din diferență. Gajovic combină perfect cu Milosevic, acesta din urmă înscrie. Jocul se echilibrează, Oradea arată mult mai bine în special în apărare. Davis se duce pânâ-n coș, Sibiul ajunge în penalitate Gajovic cu două libere transformate readuce echipa bihoreană pe linia de plutire. Trotter pătrunde în forță, Davis singur nu are cum rata. Din nou Davis și Mandache înscriu prin aruncări superbe, Laser prin două reușite personale face diferența în favoarea sibienilor. Timp de odihnă al baschetbaliștilor din municipiul de pe Crișul Repede, Cooper ratează ambele libere, pe sirenă Trotter aruncă și … ratează. La pauza mare gazdele au un avans liniștitor.

Kinnrad își trece din nou numele pe lista marcatorilor, Cooper înscrie doar o liberă. Mandache sângerând este înlocuit cu Richard, Cooper rupe panoul. Richard pe urmărire strânge scorul, Trotter cu om pe el înscrie primele sale puncte. Preastațiile jucătorilor din ambele tabere lasă mult de dorit, ritmul este unul modest, Pratt este eficient la linia de libere. Pasalic înscrie libera suplimentară, Davis aruncă și ratează, pe urmărire Popescu bagă mingea-n coș. A doua oară în acest meci Pasalic se cere afară, Gajovic înscrie în superioritate numerică. Richard își arată clasa superioră, pe mâna stângă pătrunde și înscrie cu liberă suplimentară. Oradea la doar două posesii în spatele sibienilor. Incredibil, Țibîrnă total depășit de situație primește fault antisportiv, Laser ratează, Kinnrad pe urmărire face diferența. Trotter pe final de sfert aruncă cu mult curaj și înscrie de la distanță!!! Richard deschide ultimul sfert cu o pătrundere senzațională, Oradea mai are de recuperat doar un singur punct. Laser cu om pe el înscrie, Valeika pătrunde faultat și transformă libera suplimentară. Egalitate 64-64. Laser punctează, la celălalt panou Valeika este căpăcit, arbitrii nu vad o infracțiune, Dragoste mărește diferența. Timp de odihnă solicitat de orădeni. Meciul se încinge, tensiunea crește, Paliciuc finalizează perfect. O defecțiunea a sistemului electric oprește partida. La revenire, Davis aruncă perfect, Pasalic săvârșește abatere de cinci secunde. Pratt îl fixează pur și simplu pe Gajovic și ajunge la zece lungimi avans.

Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Finalul este gestionat interesant de ambii antrenori. Richard cu mult tupeu aruncă și înscrie, Pratt cu un ultim efort scutură plasa. Pasalic de la semidistanță reduce din diferență, turnover al gazdelor. Cooper il blochează pe Nicolescu, Pasalic eroare de începător la o pasă simplă. Dragoste și Gajovic de la distanță înscriu. Timp de odihnă Oradea. Mai sunt de jucat 65 secunde, gazdele au +9 pe tabelă. Pasalic ia o acțiune pe cont propriu, turnover al gazdelor, Gajovic este căpăcit de Pratt, fiind faultat în prealabil. Mandache aruncă și mingea iese din coș, Sibiul scapă în învingătoare.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Pratt 22 puncte, Dragoste 14 de la învingători, respectiv nou venitul Richard 17, Gajovic 16. Dealtfel, noua achiziție a bihorenilor este un jucător care arată bine la prima vedere, având un potențial foarte mare pentru LNBM.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)