Cu gandul la jocurile urmatoarea

0
Posted January 8, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu Dinamo București, scor 104-65. El a vorbit despre jocul amintit, modificările din lotul de jucători, situația lui Martin Zeno, respectiv următorul meci al echipei.

“Un meci, din păcate fără istoric. Spun din păcate pentru că echipa Dinamo București este cea mai titrată din baschetul românesc. Este păcat că sunt în situația de a pierde atâtea meciuri. Pe de altă prte, oamenii de baschet din jurul acestui club au demarat un proiect foarte curajos de promovare a jucătorilor români. În acest context mi-aș dori ca măcar 2-3 dintre acești jucători să ajungă la un nivel înalt, iar echipa națională să conteze pe ei în viitor. Acesta ar fi marele câștig al proiectului pe care îl desfășoară Dinamo în prezent.”

Despre Kris Richard și Martin Zeno:

“Kris este un jucător foarte bun și consider că este un transfer reușit. Aș vrea să subliniez faptul că am avut în vizor acest jucător și în vară, doar că în acest moment conjunctura a fost de așa natură încât am reușit să îl aducem la Oradea.

Zeno a dispărut, din păcate, din echipa noastră din nou. El ne va lipsi o perioadă foarte lungă de timp. Sunt extrem de afectat de pierderea lui Zeno și în același timp sunt trist pentru el, deoarece e un băiat deosebit. De asemenea, pentru felul în care a fost construită echipa noastră, Martin Zeno a fost un jucător esențial. Este extrem de dificil să înlocuiești un astfel de jucător. Noi sperăm că Zeno va fi recuperat în decurs de patru luni.

Pe de altă parte, datoria noastră este să găsim soluții. Cred și sper că cele găsite de noi vor fi în beneficiul echipei.”

Despre plecări și găsirea unui înlocuitor:

“În prezent suntem destul de puțini. Prin urmare e limpede că suntem interesați să mai aducem un jucător. Trotter a acceptat o ofertă foarte bună din Polonia. Desigur că noi puteam să ne opunem acestei oferte, însă nu cred că putem să ținem aici un jucător nefericit. În aceste condiții am decis să îi dăm drumul.

Obie este o persoană excepțională. Este un băiat cu care nu am avut nici cea mai mică problemă. Extrem de respectuos și educat. În plus, este un jucător foarte bun. El nu a fost cel mai potrivit pentru echipa noastră. Însă trebuie spus că în ultimele 2-3 săptămâni a devenit foarte bun din punct de vedere fizic. Știam că asta se va întâmpla, deoarece el a avut mari probleme la începutul sezonului, nefiind obișnuit cu nivelul de muncă existent la această echipă.

Referitor la Sergiu Pop, a fost dorința expresă a jucătorului să plece. A primit o ofertă mai bună și va avea oportunitatea să joace mai mult la Mediaș. După atâția ani de colaborare foarte bună am considerat că este firesc să îi respectăm doleanța.

Cazul Stamenkovic nu îl voi relua. AM spus deja că era un jucător de care aveam nevoie, însă situația cu viza de ședere în România ne-a dat planurile peste cap.”

Despre modificările din lotul de jucători:

“Eu îmi doresc să am cel puțin trei jucători creativi în echipă. Ideea mea a pornit de la Trotter, Pasalic și Zeno. Cel din urmă s-a accidentat, astfel încât a venit Stamenkovic. El a plecat, la fel și Trotter, iar Zeno a suferit o nouă accidentare. Astfel, în acest moment îi avem pe Pasalic și Richard. Eu îmi dorescă încă un jucător care să corespundă acestui profil. Nu aș vrea să fiu interpretat greșit și de această dată, iar declarațiile mele să fie scoase din context. Nu consider că ceilalți jucători nu sunt sau nu pot fi creativi, eu mă refer pur și simplu la un anumit profil de jucător când mă exprim în acest fel. Sperăm că acest nou jucător să fie legitimat și să fie prezent la antrenament extrem de repede.

Noi am schimbat foarte mulți jucători în vară. De asemenea, exceptând acel sezon catastrofal măcinat de accidentări grave, de această dată vom face cele mai multe schimbări în cursul sezonului de la venirea mea la echipă. Mărturisesc că nu îmi place acest lucru, nu se întâmplă așa ceva la nivel înalt, însă pur și simplu nu avem de ales. Suntem într-o situație neplăcută, dar asta nu înseamnă că e imposibil să avem rezultate foarte bune. Însă un lucru e cert: coeziunea contează.”

Despre următorul meci:

“Vom întâlni Politehnica Iași, la Galați. Este o situație creată de problema cu sala neomologată de la Iași. După cum se știe, această echipă a jucat întreg turul în deplasare, însă nici până acum nu s-a rezolvat problema sălii de la Iași. Ni s-a propus amânarea meciului, lucru cu care nu am fost de acord, întrucât asta ar fi însemnat să avem o perioadă de două săptămâni fără meci. În aceste condiții s-a ales varianta disputării meciului pe teren neutru. Ei sunt gazde și au ales locul de disputare al meciului. Așadar, mergem la Galați pentru acest meci.

Nu avem voie să ne întoarcem altfel decât victorioși de la Galați. Știu că se va spune despre acest meci că este ușor. Nu este deloc așa, deoarece echipa din Iași dispune de câțiva jucători foarte interesanți. Eu am văzut această echipă și chiar dacă are o singură victorie, vorbim despre un adversar incomod. Însă așa cum am spus, noi nu avem altă variantă decât victoria în acest meci.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)