Formula 1 urmarita tot mai mult si in tara noastra

0
Posted January 9, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

formula 1Formula One Management a dezvăluit la început de an câteva statistici despre audiența Formulei 1 în sezonul 2017.

Peste 350 de milioane de telespectatori unici au urmărit cursele din sezonul trecut, ceea ce înseamnă o creștere cu 6.2% comparativ cu 2016.

Brazilia este țara cu cea mai mare audiență, ca urmare a celor 76 de milioane de telespectatori din 2017. China vine însă tare din urmă, înregistrând cea mai mare creștere (42%).

Potrivit datelor Formula One Management, România este în top 20 al țărilor cu cele mai mari audiențe ca număr de telespectatori.

Între aceste țări se mai regăsesc Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Rusia, Spania, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite.

Acest aspect se poate explica și prin faptul că sezonul 2017 din Formula 1 a fost televizat în România de către Digi Sport și Telekom Sport. Pentru 2018 niciuna dintre cele două televiziuni nu au anunțat dacă au cumpărat drepturile de difuzare ale „Marelui Circ”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)