Si-au ridicat nivelul jocului o dat cu trecerea timpului

0
Posted January 25, 2018 by Lucian Popa in Baschet

gajoCine s-a gândit că schimbările din ultima perioadă vor fi benefice pe termen scurt, se înșală. Deocamdată noii veniți nu sunt la cel mai înalt nivel, nici nu era de așteptat, dar până în play-off mai e timp.

În cadrul rundei a XVI-a a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea a obținut un succes important scor 86-71 (23-14, 23-18, 19-26, 19-13) în compania celor de la Phoenix Galați. La prima vedere pare o victorie normală, cu un mare efort din parte organizatorilor care s-au mobilizat în momentele importante ale jocului. De fapt aici s-a făcut diferența.

Primul sfert a fost în general la discreția gazdelor care au făcut diferența sub panou, Nicolescu fiind peste adversarul român obligatoriu pe parchet. Oradea a arătat foarte bine în ofensivă, chiar și la recuperări, dar Kariniauskas dorește mereu să fie în centrul atenției. Nu toate acțiunile personale au avut sorți de izbândă.

A urmat un al doilea sfert în care Mandache și-a ridicat un pic nivelul față de alte jocuri, iar Valeika a fost chemat pe bancă. Culmea, Gavrilă apare să facă diferența, dar este departe de pretențiile unei echipe foste campioane.

Galațiul se bazează pe reușitele personale ale lui Miller, iar bosniacul Hadzifezovic luptă parcă cu morile de vânt. Mereu se bate pentru fiecare minge, dar nu ajunge. Oradea domină dar jocul nu este unul care să impresioneze. De la +16, în trei atacuri, Galați vine în spatele adversarului reducând nouă puncte.

Pasalic și Gajovic (foto) sunt cei mai productivi jucători ai organizatorilor, ei fiind principalii artizani ai primului mitan, cu o poftă de joc de remarcat.

Partea a a doua începe din nou în ușoara notă de dominare a roș-albaștrilor, care surprizător cedează inițiativa. Replica vizitatorilor nu se lasă așteptată, Gugino, Andrei sau Petrișor înscriu și ei.

Jocul elevilor lui Florin Nini este încreștere, Oradea parcă uită ce înseamnă apărarea, iar Richard este modest în acest meci. Se așteaptă mult mai mult de la el, dar un fault antisportiv, îl face să fie nedumerit.

Începe ultimul sfert. Roș-albaștrii se organizează mult mai bine în fedensivă, dar ajung surprizător de repede în penalitate. Nu e timp de experimente, absența lui Milosevic se face simțită, Denison nefiind pregătit să evolueze, iar Martin Zeno este accidentat.

Din nou Valeika, Gajovic sau Pasalic duc greul echipei, iar Mandache își ridică nivelul apărării. Galațiul protestează la fiecare decizie, dar meciul curge clar spre panoul lor. Cristian Achim a cerut doar un singur timp de odihnă în primele trei sferturi, având la dispoziție diferite scheme în caz că e nevoie.

Finalul găsește galerie bihoreană în picioare scandând numele favoriților, dar repet, încă Oradea nu este la mai mult de 70-75 % din potențial. Cu toate acestei ei leagă victoriile ceea ce este cel mai important, iar la capitolul încredere fiecare jucător se simte mult mai pozitiv.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Gajovic 17 puncte, Mandache 16 de la învingători, respectiv Gugino 15, Miller 13.

Etapa viitoare pe data de 31 ianuarie, CSM U Oradea va juca la Craiova cu SCM U din localitate.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)