Stefan Galovits noul presedinte al arbitrilor, postul de vicepresedinte al AJF Bihor, vacant

0
Posted January 13, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

biteaÎn cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Asociației Județene de Fotbal Bihor, Radu Traian Bitea noul președinte al forumului fotbalistic județean a făcut publice noutățile din cadrul AJF. Astfel în urmă cu câteva zile a avut loc o ședință a Comitetului Executiv al AJF Bihor în cadrul căreia toate hotărârile au fost adoptate cu majoritate de voturi. Adunarea Generală a AJF Bihor va avea loc pe data de 15 februarie ora 14,30 la Casa de Cultură din Oradea, invitat special urmând a fi Răzvan Burleanu președintele Federației Române de Fotbal.

O măsură importantă luată de CE a fost înlocuirea lui Ioan Pirtea din fruntea Comisiei Județena a Arbitrilor Bihor cu Ștefan Galovits. Piștii, cum este cunoscut Ștefan Galovits, a fost fotbalist la juniorii lui FC Bihor, arbitru divizionar multe sezoane, observator și în ultimii ani de zile a făcut parte din diferite comisii din cadrul AJF Bihor. O decizia interesantă care poate aduce un plus în ceea ce privește arbitrajul bihorean.

De asemenea postul de vicepreședinte al AJF Bihor este vacant, asta după ce Mircea Fodor nu mai face parte din Comitetul Executiv. Vor exista anumite condiții pentru care își vor putea depune dosarele cei care doresc să ocupe această funcție între 1-5 februarie, dată la care va avea loc validarea posibilelor dosare.

O altă decizie extrem de importantă a fost votată și anume din sezonul 2018-2019, echipele din Liga a IV-a Bihor să folosească pe tot parcursul meciului doi jucători Under 21, plus un junior. Este o decizie care se aplică pentru un singur sezon, sau poate doar șase luni, în funcție de cum vor reprezentanții echipelor din acest eșalon. Nouă echipe au semnat deja această hotărâre, și deja este majoritară.

fotbalulRadu Traian Bitea (foto) în funcție de doar opt luni, a promis în campanie că va face totul pentru ca echipele să fie ajutate. O măsură ar fi degravarea echipelor bihorene de plata baremurilor de arbitraj și observare, în condițiile în care măsura se va aplica din returul sezonului 2017-2018. Dacă la juniori C, D și E măsura este deja în derulare, un contract de sponsorizare fiind deja semnat, suma undeva la 45 000 ron, asigurând plata baremurilor pentru tot returul. De asemenea un astfel de proiect depus la Consiliul Județean Bihor ar putea fi aprobat din retus, pentru echipele din Campionatul Județean și Liga a IV-a, cu mențiunea că e puțin mai complicat, pentru că există separat un barem la juniori. Startul sezonului 2017-2018 se va relua pe data de 11 martie cu prima etapă la Liga a IV-a și prima etapă din Cupa României pentru echipele din cadrul Campionatului Județean.

Sincer de la acest retur imi doresc disciplină și profesionalist din partea arbitrilor bihoreni și evitarea anumitor aspecte de pe teren. Aș vrea ca unele echipe să-și îmbunătățească baza sportivă și chiar suprafața de joc, în condițiile în care le vor rămâne o parte din bani in vitierie. Fără violență verbală și fizică. iar cea mai bună echipă să fie cunoscută pe teren. Mai vreau să precizez că mi-aș dori ca echipa care câștigă Liga a IV-a și să promoveze la capătul barajului în Liga a III-a, avea să spună Radu Traian Bitea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)