Succes important pentru clujeni in Belgia

0
Posted January 10, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascCampioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins marţi, în deplasare, formaţia belgiană Belfius Mons-Hainaut, cu scorul de 85-81 (42-40), în cea de-a doua partidă din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup.

Defensiva noastră s-a schimbat din nou, la fel ce a belgienilor, cele două echipe mergând umăr la umăr spre pauză. Silvășan solicitat și al doilea timp de odihnă, la fel a făcut și antrenorul belgian, iar pauza avea să găsească cele două echipe despărțite de doar două puncte, de această dată în favoarea noastră (40-42).

Echilibrul din teren din prima repriză era reflectat perfect de statistici, cele două echipe fiind foarte apropiate la toate capitolele (12/20 și 12/23 la două puncte, 3/8 și 3/9 de la distanță, 16-15 la recuperări, 6-8 la pase decisive).

Kromah și Watson au fost responsabili cu punctele, iar defensiva s-a așezat din nou în zonă în debutul sfertului al treilea, dar Green și Jones au ținut gazdele aproape. După un contraatac ratat de Lapornik, dublat de o aruncare de dincolo de semicerc a lui Green, Silvășan a cerut primul timp de odihnă al reprizei secunde (min. 28, 59-58).

Până la finalul perioade nu s-a schimbat, însă, mai nimic, cele două echipe fiind tot într-o posesie (66-64).

Debutul sfertului ultim a aparținut gazdelor, care au profitat de câteva atacuri ratate de noi și s-au distanțat (72-76, min. 33). Watson a deblocat tabela cu două libere și Sakic a fructificat un contraatac, anulând deficitul și forțând gazdele să ceară timp de odihnă (72-71, min. 34).

Defensiva noastră a ridicat nivelul, astfel că atacurile gazdelor au ajuns la limită, iar precizia șuturilor au avut de suferit. U-Banca Transilvania s-a distanțat și gazdele au mai cerut un timp de odihnă, iar ultimele 100 de secunde găseau echipa noastră cu 8 puncte în avantaj (72-80, min. 39).

Ultimele secvențe au fost controlate foarte bine de sportivii noștri, doar aruncarea de dincolo de mijlocul terenului a lui Demps îndulcind amarul înfrângerii pentru Belfius.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)