Sunt deja cu gandul la viitoarele jocuri

0
Posted January 26, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu Phoenix Galați, scor 86-71, într-un meci contând pentru etapa a 16-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Tehnicianul Leilor Roșii a vorbit despre acest meci, ultima modificare din lotul de jucători și programul echipei.

Referitor la meciul cu Phoenix Galați, antrenorul CSM-ului a precizat:

“Aș dori să felicit echipa din Galați, consider că a făcut în meci foarte bun în această seară. Se pare că le priim, având în vedere faptul că au jucat extrem de bine în compania noastră și la meciul tur. Îl felicit și pe colegul și prietenul meci, Florin Nini. Comparativ cu deplasările precedente, cine a văzut meciurile echipei din Galați poate să îmi confirme spusele.

Mă bucur că am câștigat acest meci. La final a fost o diferență mincinoasă totuși. A fost un moment în care oaspeții s-au apropiat foarte tare de noi. În condițiile date, cu atâtea schimbări în lotul de jucători, mă declar oarecum mulțumit. Până la urma era important să câștigăm. De asemenea, am făcut-o la o diferență mai mare decât am pierdut la Galați și din acest punct de vedere obiectivul este atins.

Sunt mulțumit de anumite momente. Chiar au fost momente în care am jucat foarte frumos. Însă am avut foarte multe oscilații și ele au fost mari. Este ceva la care trebuie să lucrăm. Sigur că am avut o alcătuire limitată, am jucat cu cinci străini și rotația noastră a fost limitată la opt jucători.

Vom avea foarte mult de lucru pentru a-i integra pe noii jucători. Aș adăuga faptul că în opinia mea am avut un program prost, întrucât acest meci cu Phoenix Galați a fost primul joc serios pentru echipa noastră după deplasarea de la Sibiu. Aproape o lună noi practic nu am jucat. Evident că în aceste condiții e firesc să întâmpinăm niște probleme la primul adversar serios pe care l-am întâlnit. Însă, așa cum am spus, victoria este victorie. Așteptăm cu încredere meciurile viitoare.”

Întrebări din partea jurnaliștilor:

Urmează un cu totul alt program. O deplasare la Craiova, urmată de turneul final de Cupa României, unde fiecare meci jucat este decisiv. Ce așteptări aveți?

“Acesta este programul. Mi-aș fi dorit să avem meciurile ușoare intercalate cu cele grele, dar nu putem noi să alegem programul. Mergem la Craiova cu dorința de a câștiga. Sigur că nu va fi ușor, dar obiectivul nostru este să câștigăm la Craiova.”

Măsurile anunțate după meciul pierdut pe teren propriu cu BC SCM Timișoara au fost luate prin despărțirea de Nemanja Milosevic?

“Da, la Milosevic m-am referit atunci când am făcut acea declarație.

Jucătorul Milosevic este foarte bun și persoana Milosevic este una foarte agreabilă. Spre regretul meu, al nostru, în această perioadă s-au strâns foarte multe lucruri și probleme personale în viața lui, astfel încât i-a fost extrem de dificil să se focuseze la activitatea de jucător profesionist.

Ne-am despărțit în condiții excepționale și îi urez mult succes atât în plan personal, cât și profesional.”

Ce puteți să ne spuneți despre revenirea lui Sean Denison?

“E un jucător pe care deja toată lumea în cunoaște. Consider că ne va ajuta foarte mult, deoarece are niște calități după care noi ne-am orientat și pe care considerăm că ni le dorim în echipă.

Nu a jucat deoarece el a ajuns la Oradea în cursul nopții premergătoare acestui meci. Exista un oarecare risc în ceea ce privește o nedorită accidentare și este ultimul lucru de care am avea nevoie în acest moment. Având în vedere că nu a făcut niciun antrenament de intensitate cu echipa e limpede că nu aveam cum să ne dăm seama care este starea sa fizică, motiv pentru care împreună cu colaboratorii mei am decis să nu îl folosesc în acest meci. Teoretic știu ce a lucrat, dar practic nu l-am văzut în antrenament. În plus, e imposibil să ai ritmul celorlalți jucători din moment ce tu nu ai jucat în ultima perioadă. Cu siguranță însă va evolua la Craiova, în următorul meci al echipei noastre.”

Despre prestația lui Andrei Mandache ce părere aveți?

“Știam că va reveni la nivelul acesta. Nu am avut nici cea mai mică îndoială în acest sens. Singurul meu semn de întrebare a fost legat de momentul în care va reveni. Mă bucur mult pentru el.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)