U BT Cluj il da afara de rau, CSM U Oradea îi ofera contract pentru un sezon

0
Posted January 9, 2018 by Lucian Popa in Baschet

vaidasVaidas Kariniauskas va fi noul jucător al CSM CSU Oradea. Baschetbalistul originar din Lituania va semna un contract cu valabilitate pentru actualul sezon competițional. Cele două parți au un acord de principiu, urmând ca actele să fie parafate în momentul ajungerii jucătorului la Oradea.

Născut pe 16 noiembrie 1993, înalt de 1.97 metri, cântărind 92 kilograme, Vaidas Kariniauskas (foto) este fundaș. El sosește de la U-BT Cluj-Napoca, formație alături de care a cucerit Cupa României și Liga Națională în sezonul 2016/17.

Posesor al unui fizic impresionant, Kariniauskas evoluează la poziția 1, dar în același timp poate să joace alături de un alt fundaș. În configurația actuală, jucătorul lituanian se va alătura contingentului de jucători la perimetru al CSM CSU Oradea, calitatea fizică și abilitatea pur baschetbalistică a acestuia corespunzând necesităților echipei în viziunea staff-ului tehnic al echipei. El poate să aducă avantaje echipei în defensivă, dar și la creație pe faza ofensivă.

Jucător de mână stângă, Kariniauskas este extrem de periculos atunci când atacă coșul pe partea sa preferată. Poate să joace cu spatele la coș având abilitatea de a-și pune în dificultate adversarul direct datorită gabaritului deosebit pentru poziția la care evoluează. Este un bun jucător defensiv, oferind opțiuni multiple staff-ului tehnic în alegerea strategiei pentru faza de apărare.

Produs al școlii Zalgiris Kaunas, Vaidas a debutat la nivel de seniori pentru această grupare și a cucerit titlul de campion al Lituaniei. De asemenea, el a câștigat Cupa Lituaniei și a evoluat în Euroliga masculină. Kariniauskas a jucat în competiția de top a Europei în sezonul 2014/15, având medii de 3.6 puncte, 1.8 recuperări și 1.6 pase decisive pe partidă, având 14 prezențe în Euroligă. De notat că Vaidas a jucat și în Euroliga juniorilor în sezonul 2010/11, având medii statistice de 6.9 puncte, 3.6 recuperări și 1.9 pase decisive, jucând finala competiției la Barcelona.

Kariniauskas a mai jucat la nivel profesionist în Lituania, Grecia și Italia. Palmaresul său mai cuprinde un titlu de campion în cel de-al 2-lea eșalon al Greciei, competiție în care a fost declarat cel mai bun jucător defensiv. Totodată, Kariniauskas a făcut parte din lotul Lituaniei la Jocurile Olimpice 2016, desfășurate la Rio de Janeiro.

În sezonul 2017/18, Kariniauskas a bifat 11 prezențe în Liga Națională cu medii statistice de 5.1 puncte, 2.7 pase decisive, 1.0 recuperări, 0.6 intercepții și 1.5 posesii pierdute pentru 4.6 la eficiență în 16:04 minute pe partidă. Vaidas a avut procentaje de 60% la aruncările de două puncte și 47% la linia de pedeapsă. De asemenea, el a jucat șapte meciuri în FIBA Europe Cup, având medii statistice de 7.9 puncte, 2.9 pase decisive și 1.4 recuperări cu 0.9 intercepții pentru 7.4 la eficiență în 18.5 minute pe partidă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)