CSM U Oradea pierde finala Cupei Romaniei intr-un final dramatic

0
Posted February 13, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascheÎn cursul serii de marți 13 februarie, CSM U Oradea a disputat ultimul act al Cupei României la baschet masculin. Adversară i-a fost U BT Cluj-Napoca, echipă care în sezonul trecut a reușit eventul.

Așa cum era de așteptat, a fost un meci extrem de intens între două dintre cele mai bune echipe de la noi din țara. La finele celor 40 minute regulamentare, scorul a fost 64-61 (25-23, 12-11, 14-19, 19-17) în favoarea celor din municipiul de pe Someș.

Watson a înscris primul, Pasalic egalează situația, Mandache din a doua încercare scutură plasa. Sakic de la distanță aduce U BT în avantaj. Pasalic aruncă prea grăbit, pe contră face un fault total aiurea. Țibîrnă din două încercări nu pune mingea-n coș, Nando Kuti prin sleam dunk mărește diferența.

13-4, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Oradea este de nerecunoscut, Kariniauskas pierde mingea din dribling, Gajovic faultează aiurea.Arbitrii dau antisportiv. Pe parchet existăo singură echipă, U BT care marchează constant.

Incredibil, tabela arăta 19-4!!! Kariniauskas reduce din handicap, Kuti singur, singurel, din zero grade nu poate rata. Pasalic de la distnață, reduce și el din deficit, Țibîrnă prin sleam-dunk, rupe panoul, timp de odihnă solicitat de Mihai Silvășan. Torok de la distanță înscrie, la fel ca și Nicolescu, Kariniauskas coș plus liberă suplimentară transformată. Gajovic de sub panoul advers înscrie, iatr pe ultima secundă cu noroc, Nicolescu aruncă și înscrie. 25-23 după primul sfert pentru campioana României.

Mandache egalează, Drungilas ratează ambele libere, Barro cu Nicolescu în față înscrie. Kariniauskas își arată limitele din nou, Watson înscrie după o pătrundere individuală. C. Achim își cheamă elevii la bancă. Mandache și Nicolescu aruncă în afara coșului, Pasalic reduce din diferență, Watson face pași. Mandache din zero grade și-a fixat tirul, timp de odihnă solicitat de clujeni. 31-30 arată tabela. Barro de sub panou punctează, Pasalic din cădere aruncă slab, Gajovic pe sirenă aruncă și … ratează.

Kromah înscrie primul pentru clujeni, în partea a doua Watson o face și el, reușita lui Țibîrnă este anulată. Richard cu mult tupeu aruncă și înscrie, egalitate 41-41. Turnover al clujenilor, Richard duce Oradea la +2 pe tabelă. Bihorenii au o viteză în plus față de adversar, trei libere pentru Richard.

Înscrie prima, și pe a doua și pe a treia. Rasic din zero grade ratează, Pasalic dă lovitura de grație cu un coș de la distanță.

Timp de odihnă solicitat de Mihai Silvășan. Sakic reduce din deficit, Barro îl imită automat. Richard din nou este omul decisiv pentru Oradea, Kuti înscrie, Richard din nou faultat la trei puncte, 2/3 transformate. Kariniauskas este penalizat cu fault antisportiv, Nicolescu de unul singur ratează, faultează aiurea. Richard forțează aruncarea, Watson faultat de Valeika. Înainte de ultimul sfert, baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au două puncte avans.

Turnover al roș-albaștrilor, Calnicenco înscrie, Pasalic de la distanță scutură plasa. Un nou turneover al orădenilor, Barro înscrie. Gajovic ratează, la celălalt panou Sakic înscrie. U BT trece în față.

Oradea forțează tot meciul aruncările de afară, fără însă a avea jucători în mână. Barro combină perfect cu Sakic, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Aceeași tactică necâștigătoare, Mandache aruncă și ratează. Richard aruncă și înscrie, Baroo și Mandache în duel direct. Comform posesiei alternative, mingea revine campioanei. Nicolescu forțează, turnover al campioanei. Timp de odihnă, CSM U. Pasalic ține prea mult mingea, nu se marchează de secunde bune. Nicolescu aruncă și ratează, ultimul minut.

Kromah pe sirenă înscrie, 62-58, Mandache triplă, pentru Oradea. Cu 22 secunde înainte de final, Mihai Silvășan solicită timp de odihnă. 62-61. Oradea nu e în penalitate, Richard câștiga balonul. Timp de odihnă Cristian Achim. 15 secunde de joc. Schemă pe aruncare de la distanță a lui Pasalic total neinspirată, care ratează, Watson este faultat. Înscrie prima, și pe a doua. Richard pătrunde și aruncă cu dificultate, modest. Final de joc în care Oradea nu a știut gestiona o situație favorabilă și în care putem spune că o altfel de schiemă putea schimba soarta învingătorilor. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Sakic și Watson, fiecare câte 14 puncte, Kuti 13 de la învingători, respectiv Richard 18, Pasalic 14.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)